Ο Δραγασάκης κάλεσε την Κίνα να επισκευάζει τα πλοία της στην Ελλάδα

Την ανάπτυξη της συνεργασίας της Ελλάδας με την Κίνα στις ναυπηγοεπισκευές και στη συντήρηση κινεζικών πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία συζήτησε μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης κατά την επίσκεψή του στην Κίνα.

Αλλοι τομείς που παρουσιάζουν μεγάλο για την ελληνική πλευρά και ο κ. Δραγασάκης έριξε γέφυρες συνεργασίας είναι ο τουρισμός, η αειφόρος ανάπτυξη.
Παράλληλα εγκαινιάστηκε και το 2015 ως Έτος Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας.
Μιλώντας στα εγκαίνια ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι η επίσκεψη μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά δεν έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα. “Η παρουσία μου εδώ συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, υποδηλώνει τη βούληση της νέας κυβέρνησης για την αναβάθμιση του υψηλού επιπέδου πολιτικών σχέσεων των δύο χωρών σε μια ισχυρή εταιρική σχέση, με έμφαση στους τομείς εκείνους της οικονομίας που υπάρχουν πραγματικές και απεριόριστες δυνατότητες συνεργασίας”, τόνισε.

Και πρόσθεσε ότι “η ιστορία των δύο λαών μας στον τομέα της θάλασσας, εκτείνεται αιώνες πίσω. Για την Κίνα και την Ελλάδα, η θάλασσα είναι ιστορία και πολιτισμός, είναι βίωμα και μνήμη των λαών και των ναυτικών τους, είναι σημαντικότατος οικονομικός τομέας με εξαιρετικές δυνατότητες ανάπτυξης στους τομείς της μπλε οικονομίας, είναι το μέσο για τη “θαλάσσια οδό του μεταξιού” και της σημαντικότατης αυτής πρακτικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, είναι πηγή επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου, είναι χώρος ανάπτυξης του τουρισμού, χώρος προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, είναι όμως και χώρος τέχνης και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η παρουσία μου εδώ εκφράζει τη βαθιά πεποίθηση της Ελληνικής Κυβέρνησης στο στρατηγικό χαρακτήρα των Ελληνοκινεζικών Σχέσεων στους τομείς των μεταφορών, του εμπορίου, της ναυτιλίας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας στους συναφείς ναυτιλιακούς κλάδους και το ναυτιλιακό εξοπλισμό, στον τομέα του τουρισμού που έχουμε πολλά περιθώρια προόδου και βέβαια στον τομέα των ναυπηγοεπισκευών”.

Και κατέληξε με την επισήμανση ότι “ με την ανάπτυξη της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, διαμορφώνονται πεδία συνεργασίας στον τομέα των ναυπηγοεπισκευών, της συντήρησης και του ναυτιλιακού εξοπλισμού και στην Ελλάδα”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *