Διαβάστε τα βασικά σημεία της συμφωνίας κυβέρνησης-τρόικας για το νέο αναθεωρημένο Μνημόνιο – Ποια μέτρα προβλέπονται

Πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 8,2 δισ. ευρώ την τριετία 2015-2017, πιθανή λήψη έκτακτων μέτρων και το 2014 αν το ΣτΕ δικαιώσει οριστικά τους ένστολους για τα ειδικά μισθολόγια, θεσμοθέτηση νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, το οποίο θα ……
συνδέει άμεσα τις αποδοχές των υπαλλήλων με την αποδοτικότητά τους, καθώς και «πάγωμα» των δημοσίων δαπανών του 2014 στα επίπεδα του 2013, προβλέπει μεταξύ πολλών άλλων η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για την αναθεώρηση του Μνημονίου.

Στη συμφωνία περιελήφθησαν επίσης δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων εφόσον δεν «αποδώσει» η πρόσφατα ψηφισθείσα ρύθμιση, νέο άνοιγμα του ασφαλιστικού με την προώθηση περαιτέρω περιορισμών στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πολιτών, αναβολή της εξομοίωσης των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων με τις πραγματικές τιμές της αγοράς για ένα ακόμη έτος, δηλαδή για το 2017 αντί για το 2016, και εφαρμογή νέων μέτρων πλήρους απελευθέρωσης των αγορών στο χονδρεμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες και τη μεταποίηση.

Η συμφωνία αναφέρει πάντως ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει από φέτος στις διεθνείς αγορές για την κάλυψη μέρους των δανειακών της αναγκών. Ωστόσο, δεσμεύει τη χώρα μας να προχωρήσει στην υιοθέτηση νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής την προσεχή τριετία και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων εντός του 2014.

Αναλυτικά, τα 12 σημεία-δεσμεύσεις της Ελλάδος, που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία με τους δανειστές είναι τα εξής:………………………..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *