Συμφώνησαν για αλλαγές στην κυβέρνηση Παπανδρέου – Παπαδήμος

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου έρχεται όλο και πιο κοντά.
Οι ενδοκυβερνητικές τριβές που προκαλούνται με φόντο τα εσωκομματικά και τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ έχουν φέρει σε οριακά σημεία τη λειτουργία της κυβέρνησης, σχεδόν ένα μήνα μετά την ορκωμοσία της.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν οι κόντρες μεταξύ υπουργών στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο με….
αφορμή την εφεδρεία.

Γι΄ αυτό και ένα από τα βασικά θέματα που συζήτησε με τον Λουκά Παπαδήμο ήταν η στήριξη του κυβερνητικού έργου και των στόχων που πρέπει να επιτευχθούν, χωρίς κραδασμούς από τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, τα οποία την επόμενη εβδομάδα θα βρεθούν στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι θετικός ως προς την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος και τη δημιουργία ενός περισσότερο ευέλικτου.

Στην πρώτη γραμμή των αλλαγών που αναμένονται στο κυβερνητικό σχήμα, φαίνεται πως θα είναι όσοι θα μπουν μπροστά, στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ, ενώ πολλά θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα μετά και τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου .

Αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς δεν φαίνεται να είναι αντίθετος στον περιορισμό των μελών του υπουργικού συμβουλίου «δεν μπορείς με μια κυβέρνηση 45 – 49 μελών να σηματοδοτήσεις την ανάπτυξη» είπε μιλώντας σε εκδήλωση ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, χρησιμοποιώντας μάλιστα το παράδειγμα της κυβέρνησης Μόντι στην Ιταλία.

Και ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε στον Λουκά Παπαδήμο κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, παράταση της θητείας της κυβέρνησης και εκλογές στο τέλος της τετραετίας, αντιπρόεδρους τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, κυβέρνηση με 12 υπουργούς και συγχωνευσεις υπουργείων.

Πάντως οι αλλαγές που αναμένεται να οδηγήσουν σε ένα πιο μικρό κυβερνητικό σχήμα εκτιμάται πως θα είναι ο περιορισμός του αριθμού των υφυπουργών και πιθανόν η κατάργηση των θέσεων αντιπροέδρων.

http://briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *