ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ ΘΡΑΣΟΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ, ΕΥΟΪΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑΪΚΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ!!! ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 1820



Σε μία θρασύτατη πρόκληση προχώρησε η Τουρκία. Δέσμευσε περιοχές για ασκήσεις με πυρά σε Θερμαϊκό, Ευβοϊκό και Πατραϊκό κόλπο, όπως επίσης και σε άλλες περιοχές του Αιγαίου και μάλιστα επί μονίμου βάσεως.
Τέτοια αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι πρωτοφανής και ζητείται άμεση απάντηση από ελληνικής πλευράς, καθ’ ότι η Άγκυρα απειλεί και με την έξοδο του «Πίρι Ρέις» το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου για έρευνες σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Πριν κοπάσει ο θόρυβος από την ΝΟΤΑΜ, με την οποία η Τουρκία δέσμευε μία ολόκληρη περιοχή κατά παράβαση κάθε έννοιας του διεθνούς δικαίου και σε αμφισβήτηση του εθνικού εναέριου χώρου, των χωρικών υδάτων και εδαφών (της Λήμνου) για να τη μετατρέψει σε μόνιμο πεδίο βολής, αλλά και τις προκλήσεις σε Φαρμακονήσι και Στρογγύλη την ώρα που επισκέπτονταν τα ακριτικά νησιά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αποκαλύπτεται ένα σχέδιο «εισβολής» της Τουρκίας στα ελληνικά ηπειρωτικά εδάφη.

Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η πρωτοφανής δέσμευση περιοχών σε απόσταση μερικών μιλίων από την πρωτεύουσα Αθήνα, τη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, όπως επίσης και σχεδόν ολόκληρου του Αιγαίου, από τη Θάσο και τη Λήμνο μέχρι τις Σποράδες και από τις Κυκλάδες έως την Κρήτη (λες και βρισκόμαστε στο 1820). Τα Δωδεκάνησα τα άφησαν εκτός, προφανώς γιατί θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν μία απόβαση από τις τουρκικές ακτές.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Γεωγραφική-Υδρογραφική-Ωκεανογραφική Διεύθυνση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων που δημοσιεύτηκαν διαδοχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της, στις 31 Δεκεμβρίου 2014, στις 24 Ιανουαρίου 2015 (την παραμονή των εθνικών εκλογών) και στις 14, 21, 27 και 28 Φεβρουαρίου του 2015 δεσμεύονται συνολικά οκτώ περιοχές σε ολόκληρο το Αιγαίο για ασκήσεις των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων και μάλιστα με πυρά.

Η πρώτη περιοχή που δεσμεύεται είναι μεταξύ της Θάσου, της Λήμνου και δυτικά μέχρι το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, η δεύτερη μέσα στο Θερμαϊκό κόλπο με δέσμευση μάλιστα και εδάφους της Χαλκιδικής, η τρίτη μεταξύ Χαλκιδικής και Σποράδων, η τέταρτη μεταξύ Σκύρου και Αγίου Ευστρατίου.

Η πέμπτη περιοχή περιλαμβάνει όλο το νότιο Ευβοϊκό που πιάνει το στενό του Καφηρέα, την Άνδρο και ακτές της Αττικής, η έκτη αφορά στο κέντρο σχεδόν των Κυκλάδων, η έβδομη στον Πατραϊκό κόλπο μεταξύ Ζακύνθου και Πύργου Ηλείας και η όγδοη (επρόκειτο για μία τεράστια περιοχή) βόρεια της Κρήτης.

Μάλιστα, οι Τούρκοι έχουν το θράσος να δεσμεύουν αυτές τις περιοχές μέχρι και το τέλος του 2015 (επι μονίμου βάσεως δηλαδή) και προειδοποιούν τις ελληνικές αρχές για βολές (συγκεκριμένες παρακαλώ ώρες) με πραγματικά πυρά ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.   




ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *