Η λογοκρισία του Τσίπρα αιτία της παραίτησης των στελεχών ΝΕΡΙΤ

Με πολλά ερωτηματικά οι χθεσινές παραιτήσεις από το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ του προέδρου της εταιρείας Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου Ροδόλφου Μορώνη. Αιτία των παραιτήσεών τους φαίνεται πως ήταν οι ασφυκτικές πιέσεις και
οι παρεμβάσεις στο έργο τους από το πολιτικό προσωπικό αλλά και στελέχη σε ανώτερα κλιμάκια της ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με το Βήμα. Είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρει η Αυγή, ότι η κυβέρνηση διέταξε η ΝΕΡΙΤ να μεταδώσει μόνο τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής το Αλέξη Τσίπρα και όχι του Σαββάτου.

Την εντολή του Μαξίμου, προσθέτει η εφημερίδα, δέχτηκε να διεκπεραιώσει ο γενικός διευθυντής Β. Θωμόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε την Κουμουνδούρου. Αυτή όμως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Αντ. Μακρυδημήτρη και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Ρ. Μορώνη, οι οποίοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, παρ’ ότι ήταν διορισμένοι από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι πιέσεις και οι παρεμβάσεις από το πολιτικό προσωπικό αφορούσαν όχι μόνο το πρόγραμμα, αλλά και θέματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως για παράδειγμα ποιες εκδηλώσεις θα κάλυπτε η ΝΕΡΙΤ.

«Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μην το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί…», έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Facebook ο Ρ. Μορώνης.

Σημειώνεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ 132 δημοσιογράφων.

http://www.activistis.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *