Ο Σαμαράς και ο τετραγωνισμός του κύκλου

Πόσο μπορεί να διατηρηθεί εν ζωή αυτή η κυβέρνηση; Το ερώτημα μόνο ρητορικό δεν είναι. Με τον κ. Βενιζέλο να έρχεται με τα… χίλια, θεωρώντας ότι το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα τον καθιστά τον κρισιμότερο κρίκο της και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ετοιμάζονται για πολύ περισσότερα βέτο σε κρίσιμες αποφάσεις και…..
νομοσχέδια, που ήδη ετοιμάζονται, πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο, που θα προκύψει από τον κυοφορούμενο ανασχηματισμό, θα τα καταφέρει να “παρελάσει” στις 28 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, τα millestones για να εισπράξουμε τις επόμενες δόσεις περιμένουν να πάρουν τη σειρά τους, αλλά όπως έλεγε προβληματισμένο, αρχές της εβδομάδας, κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου “ποιος μας εγγυάται, για παράδειγμα, ότι θα περάσουν τώρα οι αιγιαλοί, αφού δεν πέρασαν προεκλογικά;”. Όταν μάλιστα, εν αντιθέσει με ό,τι αναμενόταν, το ΠΑΣΟΚ “κράτησε” στις Ευρωεκλογές και ο Βενιζέλος περίπου θεωρεί εαυτόν …κυρίαρχο του παιχνιδιού.

Από την άλλη πλευρά, οι τροϊκανοί έρχονται και αυτοί με φόρα. Και διαμηνύουν πως “ό,τι συμφωνήθηκε, πρέπει να εφαρμοστεί”. Γι’ αυτό και δεν αφήνουν τον Σαμαρά να αλλάξει “γραμμή” στο υπουργείο Οικονομικών. Θεωρούν ότι έτσι μπορεί να διασφαλίσουν στο ελάχιστο τη συνέχιση της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής. Άντε τώρα να τους εξηγήσεις ότι στη Χαριλάου Τρικούπη διεκδικούν αποφασιστικότερο ρόλο στις εξελίξεις ή ότι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι ένα πιο πολιτικό πρόσωπο – σε σχέση με τον κ. Στουρνάρα – θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση.

Το συμπέρασμα, μετά από όλα τα παραπάνω;
Ο Σαμαράς καλείται να τετραγωνίσει τον κύκλο. Όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει θαύματα. Ο ίδιος, λένε οι συνεργάτες του, ότι “το πιστεύει”. Το ερώτημα όμως παραμένει αμείλικτο: μπορεί;

Τειρεσίας

http://www.voria.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *