ΝΔ: Δεν ψηφίζουμε την ίδια συνταγή

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», η πάγια σκέψη του Αντώνη Σαμαρά, που παρακολούθησε από την οικία του στην Κηφισιά τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, δίνοντας ταυτόχρονα εντολή προς πάσα κατεύθυνση για ψύχραιμη, δίκαιη και….
νηφάλια αξιολόγηση των χθεσινών κρίσιμων αποφάσεων.

Στο στρατηγείο της ΝΔ, μελετούν προσεκτικά την επίσημη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζυγίζοντας κάθε σημείο της συμφωνίας, προκειμένου να δουν αν υπάρχουν θολά σημεία, όπως εκείνα που είχαν περιγράψει για την προηγούμενη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, η οποία και τελικά αναθεωρήθηκε πριν την εφαρμογή της.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, δηλώνουν μάλιστα πως το «κούρεμα» έγινε αναπόφευκτο εξαιτίας της αποτυχίας της ασκούμενης πολιτικής και τονίζουν πως τα 4/5 των θυσιών των Ελλήνων πάνε χαμένα ακριβώς λόγω της κυβερνητικής πολιτικής.

Η πρώτη αντίδραση

Αρνητική η πρώτη αντίδραση της Συγγρού. Δια στόματος του αρμοδίου, αναπληρωτή τομεάρχης Οικονομίας, Χρήστου Σταϊκούρα, η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκαθαρίζει πως «αν η συνταγή είναι η ίδια» δεν θα την ψηφίσει (Σκάι 100,3).«Το 2009, η ΝΔ άφησε το χρέος στο 115% του ΑΕΠ. Έχουμε υποστεί όλες αυτές τις θυσίες για να φτάσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020, δηλαδή στο ίδιο επίπεδο που το παρέδωσε η ΝΔ», παρατήρησε μάλιστα ο στενός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά ασκώντας κριτική στη –μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις- συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.Την ίδια ώρα η ΝΔ επιμένει στην ανάγκη της Ανάπτυξης, θεωρώντας πως με αυτή την υφεσιακή πολιτική είναι αδύνατον να βγούμε από το αδιέξοδο.

«Αγκάθι» η επιτροπεία

Η αποστολή επιτροπείας και η μόνιμη σκληρότερη επιτήρηση αποτελούν μεγάλο αγκάθι για τον πρόεδρο της ΝΔ και την παράταξή του.Η ΝΔ έχει επανειλημμένως καλέσει την κυβέρνηση να «υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των Ελλήνων» ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή και δια του εκπροσώπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, η ΝΔ έκρουε εχθές το καμπανάκι, καλώντας τον Γιώργο Παπανδρέου «αν μην δεχτεί καν οποιαδήποτε συζήτηση για εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνουν πως η στάση της ΝΔ είναι σταθερή. Μέχρι σήμερα έχει στηρίξει ό,τι κάνει καλό στον τόπο και έχει καταψηφίσει ό,τι βλάπτει αυτόν, ανεξάρτητα με το πόσες ψήφους ζητά η κυβέρνηση.

http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *