Συλλήψεις αγανακτισμένων στο Σύνταγμα

Και ενώ το Σάββατο στη ΔΕΘ δινόταν μάχη ανάμεσα στα ΜΑΤ, τους ταξιτζήδες, τους αντιεξουσιαστές και τους οπαδούς του Ηρακλή, έξω από το Βελλίδειο, στο Σύνταγμα πραγματοποιούνταν επεισόδια με συλλήψεις και προσαγωγές έπειτα από συμπλοκές με…
αστυνομικούς.

Νέα επεισόδια ξέσπασαν στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 21.00. Ομάδα αντεξουσιαστών ερχόμενη από την πλευρά της Πανεπιστημίου επιτέθηκε με πέτρες και αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν επί της Βασιλίσσης Σοφίας, μπροστά από τα «λουλουδάδικα» της Βουλής.

Από την άλλη, οι κουκουλοφόροι έρχονταν από την πλευρά της πλατείας Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου, ρίχνοντας πέτρες, ξύλα και κομμάτια μαρμάρου κατά των ανδρών των ΜΑΤ, που απαντούσαν με βροχή δακρυγόνων αλλά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Το «κυνήγι» αστυνομικών με κουκουλοφόρους συνεχστηκε ως τις πρώτες πρωϊνές ώρες ενώ επεισόδια λάμβαναν χώρα και στην Σταδίου, στο ύψος της Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με τηΓΑΔΑ, έως τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, είχαν γίνει 22 προσαγωγές, 15 συλλήψεις και είχαν τραυματιστεί 38 αστυνομικοί, ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους παρέμεναν περί τους 300 «Αγανακτισμένους», οι οποίοι σιγά – σιγά αποχωρούσαν και στο σημείοεπικράτησε ηρεμία.

Εν τω μεταξύ, εννέα πολίτες, όπως επιβεβαιώνεται από το ΕΚΑΒ, χρειάστηκαν την παροχή α’ βοηθειών λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκαν λιποθυμικά επεισόδια – κυρίως λόγω των χημικών που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις – και δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Πέντε από τους τραυματισμένους πολίτες, έφεραν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ ενώ δύο ακόμη έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ο ένας από τους φέρει εγκαύματα.

Παράλληλα, άλλοι διαδηλωτές ή «αγανακτισμένοι» που είχαν δεχτεί πέτρες, δεν δέχτηκαν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και ζήτησαν τις α’ βοήθειες από τα πρόχειρα ιατρεία της πλατείας Συντάγματος. Για 37 τραυματίες αστυνομικούς κάνουν λόγο κύκλοι της ΕΛΑΣ. Ολοι έχουν μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Δεν επιβεβαιώθηκε από το ΕΚΑΒ η φήμη για τραυματία διαδηλωτή από μαχαίρι στην οδό Οθωνος.

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές στα πέριξ της πλατείας Συντάγματος. Πεζοδρόμια, στάσεις λεωφορείων, είσοδοι ξενοδοχείων αλλά και βιτρίνες καταστημάτων έχουν καταστραφεί, λίγες ημέρες μετά την προηγούμενη συγκέντρωση στην οποία είχαν σημειωθεί επεισόδια.

http://www.protothema.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *