Τσίπρας-Ολάντ στήνουν την επόμενη μέρα

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για αδυναμία επίτευξης ουσιαστικής συμφωνίας για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας στο Eurogroup της Δευτέρας…
παρά τις προσπάθειες για διαμόρφωση κοινής βάσης για τη συζήτηση. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, απ όπου αφενός προκύπτει προσπάθεια «πολιτικής εξουδετέρωσης» το Μάριο Ντράγκι, ενώ από την άλλη γίνεται προσπάθεια διαμόρφωσης νέας ατζέντας για την επόμενη ημέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φρανσουά Ολάντ κατά την οποία συμφωνήθηκε η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των δυο χωρών τόσο στο Παρίσι όσο και στην Αθήνα, εντός των επομένων ημερών.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως δημοσίευμα του sofokleousin.gr σύμφωνα με το οποίο η Γαλλία έχει επανεργοποιηθεί πλήρως και κινείται έντονα τόσο στο παρασκήνιο όσο και στην κεντρική σκηνή. Υπ αυτό το πρίσμα η τηλεφωνική επικοινωνία των κκ Τσίπρα και Ολάντ και ο προγραμματισμός μπαράζ συναντήσεων των υπουργών Οικονομικών ερμηνεύεται ως προσπάθεια συνδιαμόρφωσης της ατζέντας της επόμενης ημέρας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένεςε πηγές η Γαλλία θα βοηθήσει ουσιαστικά στην ποσοτικοποίηση και αναδιάρθρωση της λίστας μεταρρυθμίσεων, ενώ θα προσφέρει και τεχνικές λύσεις σε όλα τα επίπεδα.

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *