Επεισοδιακή έξωση Λαρισαίου εμπόρου

Με εντάσεις, διαπληκτισμούς, φωνές, απειλές και συλλήψεις που σήκωσαν στο «πόδι» τους περιοίκους και έδωσαν «τροφή» σε περαστικούς, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση… έξωσης επαγγελματία από κεντρικό κατάστημα της Λάρισας.

Δικαστική επιμελήτρια, εκτελώντας δικαστική διαταγή αποδόσεως ακινήτου, μετέβη χθες το μεσημέρι στο κατάστημα , συνοδεία αστυνομικών οργάνων, προκειμένου να αποβάλλει τον ενοικιαστή, να αλλάξει την κλειδαριά, να… καταγράψει το εμπόρευμα και επί της ουσίας να… γράψει την τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος δράματος. 
 Το συγκεκριμένο κατάστημα, ένα από τα ιστορικά εμπορικά του κέντρου της πόλης, με πάνω από τρείς δεκαετίας επαγγελματικής ζωής και δράσης, οικογενειακού χαρακτήρα επιχείρηση, περιήλθε προ ετών, μετά από σχετικό πλειστηριασμό, στην κατοχή τραπεζικού ιδρύματος. Ο ιδιοκτήτης του, αν και επί χρόνια είχε επιδοθεί σε αλλεπάλληλους και σκληρούς δικαστικούς αγώνες, δεν κατάφερε να το σώσει από την κατάσχεση , γονατίζοντας στην κυριολεξία από τις τραπεζικές απαιτήσεις και τα χρέη. Η οικονομική κρίση, του προκάλεσε ένα επιπλέον πλήγμα, του ναρκοθέτησε την επαγγελματική του ενασχόληση, του στέρησε τη δυνατότητα να ορθοποδήσει και το ακίνητο σήμερα, ανήκει σε άλλους ιδιοκτήτες…
Η χθεσινή επεισοδιακή έξωση του επαγγελματία, που έγινε σε σκηνικό έντασης και μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης και η οποία τελικά οδήγησε σε συλλήψεις του ιδιοκτήτη και συγγενικών του προσώπων, καθώς η νηφαλιότητα και η ψυχραιμία εξέλειψε και η λογική εξετράπη, δεν αποτελεί απλά μια καταγραφή των πολλών ανάλογων διαδικασιών απελευθέρωσης ακινήτου σε αστική μισθωτική διαφορά, αλλά αναδεικνύει και το τεράστιο πρόβλημα που βιώνει ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας. Δυστυχώς το τοπικό εμπόριο κλονίζεται, αργοπεθαίνει παρασύροντας στην καταστροφή ανθρώπους που το υπηρέτησαν επί χρόνια, επαγγελματίες που σηματοδότησαν την άνθησή του και που σήμερα γίνονται βορά μιας αδυσώπητης οικονομικής κρίσης που τσακίζει τους κόπους, τις θυσίες και τα όνειρα μιας ζωής των ανθρώπων της μικρομεσαίας επιχείρησης. «ΜΕ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ…» 
Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, αμφισβητώντας τη νομιμότητα του χθεσινού εγχειρήματος, προσπάθησε να αποτρέψει… το μοιραίο, υποστηρίζοντας ότι ακόμη εκκρεμεί δικαστική απόφαση, έχοντας καταβάλει ένα σεβαστό ποσό και έκανε λόγο στην «Ε» για εκβιαστικές τακτικές που επιθυμούν την επαγγελματική του εξόντωση. «Απομένουν άλλα 320.000 ευρώ και το τελευταίο διάστημα έδωσα πάνω από 90.000 ευρώ» έλεγε, με φωνή που έτρεμε από συγκίνηση… Ο νόμος του χρήματος όμως είναι αμείλικτος, ανηλεής και η ύφεση δεν λογαριάζει τον ανθρώπινο μόχθο. Η υπόθεση προφανώς θα κλείσει στις αστυνομικές και δικαστικές αίθουσες αλλά το πρόβλημα είναι βαθύτερο και καθόλου προσωπικό…
http://www.eleftheria.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *