Την πόρτα της εξόδου, δείχνει εμμέσως πλην σαφώς και ο Μπαρόζο

Βαθύτερη ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζεται για να αποφευχθούν περαιτέρω κρίσεις στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αφού συναντήθηκε στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.
«Η βαθύτερη ολοκλήρωση είναι μέρος της λύσης για να αποφευχθούν οι κρίσεις χρέους στο….
μέλλον. Δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά θα συμβεί, στο πλαίσιο μιας σταθερής, δημοκρατικής διαδικασίας», αναφέρει ο Μπαρόζο σε δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Αντιδρώντας στις αυξανόμενες αντιδράσεις για τη χρηματοδότηση των διασώσεων στην ευρωζώνη, ο Μπαρόζο δήλωσε πως «οι Γερμανοί έχουν περισσότερα να κερδίσουν απ’ όσα να χάσουν από τη συμβολή τους» στις συλλογικές προσπάθειες διάσωσης που πραγματοποιεί η ευρωζώνη.

Εντούτοις, προειδοποίησε πως οι χώρες που παίρνουν χρήματα πρέπει να τηρήσουν από τη δική τους πλευρά την συμφωνία, που τις υποχρεώνει να υιοθετήσουν σκληρά μέτρα λιτότητας.

«Η βοήθεια μπορεί να συνεχιστεί μόνο προς αυτούς που κάνουν όλες τις προσπάθειες για να βάλουν το σπίτι τους σε τάξη», επέμεινε ο Μπαρόζο.

Σταθερότητα και ανάπτυξη στις χώρες της Ευρωζώνης είναι καθοριστική προϋπόθεση για ένα σταθερό ευρώ. Στην εκτίμηση αυτή συμφώνησαν Μέρκελ και ο Μπαρόζο και τόνισαν «Βοήθεια μπορεί να συνεχίσει να δίνεται μόνον όταν μια χώρα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να βάλει σε τάξη τα του οίκου της» είπε ο κ. Μπαρόζο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της καγκελαρίας, Μέρκελ και Μπαρόζο δήλωσαν αποφασισμένοι να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η διαδικασία κύρωσης των αποφάσεων για τη διεύρυνση του προσωρινού ταμείου σταθερότητας EFSF.

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *