Εξομολόγος – εξομολογούμενος

Όπως απολύτως απαγορεύεται στον Πνευματικό να κοινοποιήση τα αμαρτήματα του εξομολογουμένου, έτσι πάλι απολύτως απαγορεύεται να κοινοποιή ο εξομολογούμενος στους άλλους τις συμβουλές και τον κανόνα του, ο οποίος είναι συνισταμένη πολλών παραμέτρων.

Η επιλογή του κατάλληλου για εμάς Εξομολόγου δεν πρέπει να…..
γίνει βιαστικά ή τυχαία, αλλά ύστερα από επίπονη και επίμονη αναζήτηση και προσευχή. Και από τη στιγμή που αναπαυθή η ψυχή μας κοντά του, πρέπει να νεκρώσουμε το δικό μας θέλημα και να αποδεχόμαστε σε κάθε περίπτωση τον λόγο του, γιατί είναι λόγος Θεού για εμάς.

π. Αθανάσιος Μετεωρίτης
Χειραγωγία στη μετάνοια

http://proslalia.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ…

    ΜΠΕΕΕΕΕΕ ΜΠΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΣΩΣΤΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΠΜΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΩΝ ΤΣΙΠΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΜΦΥΤΕΥΣΟΥΝ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ,ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΑΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ!!!!!!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Δεν αληθεύει αυτό που λέτε. Ξέρω πολύ κόσμο που με έναν καλό πνευματικό ωφελήθηκε πάρα πολύ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Ο Νικολάκης γράφει
    Εγώ δέν πιστεύω καί δέν εξομολογούμαι θεωρώ όμως πώς τό μυστήριο τής εξομολογήσεως καθιερώθηκε γιά νά μαθαίνουν τά μυστικά τώ πιστών καί λειτουργεί ώς ένα άς τό πούμε μέ τά σημερινά δεδομένα τό εμφύτευμα-χάραγμα πού θέλουν νά μά βάλουν γιά νά μάς ελέγχουν.Ένας έλεγχος τών πιστών από τούς κατασκευαστές τής θρησκείας.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *