Επαφές Βενιζέλου με ευρωπαίους σοσιαλιστές στη Λειψία

Συναντήσεις με σοσιαλιστές ηγέτες και πολιτικούς, όπως ο Φρανσουά Ολάντ, ο Ζοζέ Αντόνιο Σεγούρο και ο Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, είχε…

ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 150 ετών από την ίδρυση του SPD στη Λειψία.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον ηγέτη του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, ενώ το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας Ζοζέ Αντόνιο Σεγούρο.

Οι κ. Βενιζέλος και Σεγούρο αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στις δύο χώρες σε σχέση με τα προγράμματα προσαρμογής και συμφώνησαν να συναντηθούν πάλι στο Παρίσι στις 14-15 Ιουνίου, όπου έχουν προσκληθεί από το Γραμματέα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Αρλέμ Ντεζίρ.

«Η Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι ανταγωνιστική προς την Σοσιαλιστική Διεθνή»

Την Τετάρτη, ο κ. Βενιζέλος συμμετείχε στο ιδρυτικό συνέδριο του δικτύου της «Προοδευτικής Συμμαχίας», λαμβάνοντας μέρος σε πάνελ με θέμα την κοινωνική δικαιοσύνη μαζί με τον ηγέτη του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Αρλέμ Ντεζίρ, τον Γενικό Γραμματέα του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος Ίαν Μακνίκολ και την Πρόεδρο του Ισραηλινού Εργατικού Κόμματος, Σέλι Γιασίμοβιτς.

Προσερχόμενος στο συνέδριο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι η «Προοδευτική Συμμαχία» δεν είναι οργανισμός ανταγωνιστικός προς άλλους, όπως για παράδειγμα η Σοσιαλιστική Διεθνής.

«Εμείς ως ΠΑΣΟΚ και ως Έλληνες έχουμε υποχρέωση να μετέχουμε παντού, για να μπορούμε να προβάλλουμε τις απόψεις μας και τα εθνικά συμφέροντα και να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στη διαμόρφωση ευνοϊκών συσχετισμών για τις ιδέες μας, αλλά και για την πατρίδα μας», τόνισε.

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες διαλύουν, με την κίνησή τους αυτή, την Σοσιαλιστική Διεθνή, όπως τους κατηγόρησε ο πρόεδρος της ΣΔ Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι «κανένα από τα κόμματα που μετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία δεν έχει διασπαστική διάθεση» και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής της καλής σχέσης όλων των διεθνών προσπαθειών, από την άποψη αυτή και στο μέτρο των δυνατοτήτων» του.

«Δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στις στιγμιαίες εντάσεις και διαφωνίες. Σημασία έχει να είμαστε ενωμένοι και δικτυωμένοι οι Σοσιαλιστές, οι Δημοκράτες, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Προοδευτικοί σε όλο τον κόσμο», ανέφερε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *