Τη Κυριακή τελειώνουμε τη Μεταπολίτευση…..


Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Τον Οκτώβριο, μετά τις Εκλογές σήμανε η αρχή του τέλους της Μεταπολίτευσης….
Αυτή τη Κυριακή θα τη στείλουμε οριστικά στη λήθη……Αυτή τη Κυριακή ο λαός θα φωνάξει δυνατά το δικό του ΟΧΙ στους εκφραστές της πολιτικής που μέσα σε 36 χρόνια κατάφερε ότι δεν κατάφεραν αιώνες Ιστορίας….Θα…….
φωνάξει ΟΧΙ στις πολιτικές που μας στέρησαν την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή….
Αυτή τη Κυριακή ο λαός….. θα συντρίψει τα θεμέλια του σαθρού συστήματος που διαίρεσε το λαό σε δεξιούς και αριστερούς, του συστήματος που μας ταπείνωσε εθνικά και οικονομικά…..
Εδώ και τρείς περίπου μήνες το ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ, ενημέρωσε και επέτυχε σε μεγάλο βαθμό το σκοπό του…Αυτή τη Κυριακή πρέπει να είμαστε όλοι μαζί….

Δεν θα εξηγήσουμε σε αυτό το κείμενο αναλυτικά την αξία της ΛΕΥΚΗΣ ΨΗΦΟΥ…..Θα πούμε επιγραμματικά μόνο αυτό…Το πλεονέκτημα της σε σχέση με την αποχή είναι ότι εμπεριέχει τη συμμετοχή του πολίτη και σε σχέση με το άκυρο είναι ότι αποτελεί έγκυρη ψήφο….Όχι ότι οι άλλες μορφές αντίδρασης δεν είναι καλές αλλά αυτή αποτελεί τη καλύτερη και εκφράζει και τις άλλες δύο…… Αν ενσωματωθεί όλη αυτή η αντίδραση στο ΛΕΥΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ και του δώσει ένα μεγάλο ποσοστό τότε κανείς δε μπορεί να το απαξιώσει….Κανείς δε μπορεί να εθελοτυφλήσει ή να το παρερμηνεύσει…..Ας κάνουμε τη δική μας Δημοκρατική Ανυπακοή και με το αρχικό σύνθημα «Ψηφίζω Λευκό Να Τους Μαυρίσω» κάνουμε τη πραγματικά πατριωτική κίνηση που απαιτούν οι περιστάσεις, κάνουμε τη Δημοκρατική Επανάσταση που επιβάλλουν οι συνθήκες….Στη κάλπη αυτή τη Κυριακή να θυμόμαστε ότι 8000 χρόνια Ιστορίας μας παρατηρούν….Αυτή τη Κυριακή δίνουμε ραντεβού στη κάλπη….Αυτή τη Κυριακή τελειώνουμε τον Εθνικό Διχασμό που καλλιέργησαν τόσα χρόνια και ανοίγουμε διάπλατα το δρόμο για την Εθνική, Δημοκρατική και Κοινωνική Συμφιλίωση……

topsaxtiri.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

16 Comments

  1. v for vendetta....

    H λευκή ψήφος είναι έγκυρη καθώς αποτελεί πολιτική προτίμηση και δίνεται από τη Πολιτεία ως επιλογή να απαξιώσεις τους κατερχόμενους υποψηφίους..Απλά δε προσμετράται ευλόγως για τον απλό λόγο ότι δε μπορεί να μείνει με κενά έδρανα η Βουλή ή χωρίς Περιφερειάρχη μια περιοχή…Για περισσότερες πληροφορίες:http://topsaxtiri.blogspot.com/2010/11/blog-post_2952.html

    Reply
  2. Ανώνυμος

    αγαπητε Δημητρη 11.45 το ξερουν το θελουν μας εμπιστευονται σε αυτο.ειπαμε ή εκλογες ή αλλα σχεδια αν δεν καθησουμε φρονημα πιο ΑΓΡΙΑ.δυστυχως δεν μπορω να πω και πολλα γιατι εχουν ανοιξει καινουριο μαγαζι στην ασφαλεια προστασιας πολιτευματος (οντως εντολη τροικας και παραγραφο μνημονιου οπως και τα νησια που ετοιμαζουν ξανα παλι παραγραφο του μνημονιου).

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Αγαπητέ συνονόματε Δημήτρη, η ιστορία επαναλαμβάνεται και θα επιβεβαιωθούν όλοι όσοι προέβλεπαν ότι το Δεκέμβριο θα έχουμε εξέγερση, γιατί δεν είναι δυνατόν να εκπληρωθούν οι όροι του μνημονίου που μας επέβαλαν, ειδικά με ρυθμό ανάπτυξης -4% και βάλε…Είναι η γνωστή ιστορία του ελατηρίου που όσο παραπάνω το πιέζεις τόσο πιο έντονα αντιδρά. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πόσο έντονη θα είναι αυτή η εξέγερση, τι διάρκεια θα έχει, ποιοί και αν την καπιλευθούν και που θα οδηγήσει. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν αντιδράσουμε θα μας πάρουν και τα βρακιά!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Ο νόμος 3231/2004 εισάγει κατά τα λοιπά νέο σύστημα κατανομής των κοινοβουλευτικών εδρών σε όσους ξεπεράσουν αυτό το ποσοστό. Ως έγκυρες ψήφοι λογίζονται οι ψήφοι οι οποίες δεν είναι άκυρες (σημαδεμένες, μουντζουρωμένες, φάκελος χωρίς ψηφοδέλτιο κλπ.) ή λευκές. Ο αποκλεισμός των λευκών από τις έγκυρες ψηφους έγινε με μεταγενέστερο ερμηνευτικό νόμο, τον ν. 3434/2006, παρ'όλο που το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο με την 12/2005 απόφασή του είχε κρίνει κατά πλειοψηφία (6 προς 5) ότι η αντίστοιχη ρύθμιση του προηγούμενου νόμου ήταν αντισυνταγματική. Το δικαστήριο είχε κρίνει ότι η λευκή ψήφος διακρίνεται από την άκυρη και αποτελεί ενάσκηση του εκλογικού δικαιώματος, γι' αυτό και θα πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν. Οι διατάξεις που ορίζουν ότι το εκλογικό μέτρο ευρίσκεται χωρίς να συμπεριληφθούν οι λευκές ψήφοι «θίγουν τον πυρήνα της λαϊκής κυριαρχίας και την ισότητα της ψήφου και είναι αντίθετες προς τις […] συνταγματικές διατάξεις». Η απόφαση αυτή πάντως ανέτρεπε προηγούμενες αποφάσεις τόσο του ίδιου του ΑΕΔ όσο και του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες η μη προσμέτρηση των λευκών κατά την εξεύρεση του εκλογικού μέτρου είχε κριθεί σύμφωνη με το Σύνταγμα[1]. Πιο συγκεκριμένα ο παρών εκλογικός νόμος προβλέπει τα εξής:

    * Για να εισέλθει ένας συνδυασμός (κόμμα, συνασπισμός κομμάτων ή μεμονωμένος υποψήφιος) στο Κοινοβούλιο, πρέπει να λάβει ποσοστό τουλάχιστον 3% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων της επικράτειας (Άρθρο 5 του νόμου). Στα έγκυρα δε συμπεριλαμβάνονται τα λευκά ψηφοδέλτια.

    αντισυνταγματικοι και Χουντικοι ολοι τους το στε ομως δεν ακυρωσε τον νομο…οποτε ειτε λευκο και παρακαλαμε στο στε να μην υπαρχουν εβραιοι η αποχη ακομα και 10% να πανε να ψηφισουν και εχουμε τον ΓΑΠ να μας κουνιεται οτι του ειπαμε το οκ να μας γ@μ@ει…η αποφαση καθενος χωριστα…απλα ενημερωνουμε…

    Reply
  5. Ανώνυμος

    8,44 πως για πες μας και φερε μας το σχετικο αρθρο του εκλογικου νομου παρακαλω…

    Reply
  6. Ανώνυμος

    apoxi = anideoi vlakes moroi k.a.
    ektos an apo tin alli aytos poy grafei sinexeia apoxi einai kamia kargiola toy sistimatos kai i doyleia toy einai na grafei aytes tis malakies edo kai toses meres gia na ton pistepsoyne ta zoa xoris mialo.
    i eykairia xathike prin 5 meres tora fate skata axristoi me to paloyki sto kolo oloi apoxi apoxi alla mesa olo to kavli , sta diala zoa

    Reply
  7. Ανώνυμος

    οταν λεμε ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ καποιοι δεν καταλαβαινουν ακομα οτι με αυτο το συστημα ειναι απολυτως λογικο να μας κυβερνα το 19%. Τωρα βεβαια, αφου τα καταφεραν ωραια μειναν να επιλεξουμε μεταξυ γκρεμου και ρεματος. Η αποχη ή οτι αλλο παραπλησιο ειναι μονοδρομος. ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΒΟΥΛΗ. ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΧΑΤΕ?

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (απ νάτο!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Αυτό σίγουρα κάτι μας θυμίζει;)
    Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Ε όχι, δεν γίνεται, πλάκα μας κάνουν…)
    Για να μην τα πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου.
    Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας, είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού που τα κατέγραψε:

    1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν. (όπα…)

    2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες. (αμάν…)

    3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια. (και όχι τα βουνά…).

    4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή. (από τότε έ…)

    5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.(ΦΠΑ δεν είχε τότε…)

    6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα. (έλα…)

    7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους. (είχε ο Λοβέρδος προ-προπάππου τότε;)

    8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου. (πιθανόν να έφερναν ξένους…)

    9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό. (ε, όχι, αυτό όχι…)

    10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης. (ερχόμαστε δεύτεροι…)

    11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού. (αθάνατη Ελλάδα…)
    (Είναι να τρελλαίνεσαι, είναι δυνατόν να αντέγραψαν οι τωρινοί ένα τόσο παλιό σχέδιο, μια που δεν είχαν άλλες ιδέες;)
    Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; για ποιούς;
    Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε "τι πέτυχαν με όλα αυτά;", σας απαντώ:
    Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλήρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαριλάου Τρικούπη, το 1893.
    Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.
    Μήπως πρέπει να αναλογιστούν σοβαρά οι εντός και εκτός αρμόδιοι, τι ανάλογο μπορεί να συμβεί και με το τωρινό μνημόνιο…
    Έτσι για να ταιριάξει κι' αυτό με το τότε…

    Δημήτριος Μπότσαρης (απόγονος)

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων.
    Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει.
    Έχουμε και λέμε:

    Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα.
    Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος.
    (Μας θυμίζει τίποτα;)
    Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του…ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως.
    Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Μήπως κάτι αρχίζει να μας θυμίζει;)
    Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να …συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κοίτα κάτι συμπτώσεις…)

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *