Μέθοδοι … από παλιά!!!

Γιάννης Πρεβενιός
 
Έτυχε να βρεθώ πριν λίγες ώρες στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας Κερατέας (στην οδό Αγ. Ιωάννου) και έκπληκτος είδα πολλές κλούβες των ΜΑΤ να κινούνται σε μικρά δρομάκια προφανώς για να αιφνιδιάσουν από πίσω τους αγωνιζόμενους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της…
Κερατέας και του Λαυρίου.
Το κομβόι της αστυνομίας θύμιζε στρατιωτική επιχείρηση και έφερε στο νου μου την περίοδο της χούντας τότε που παιδί ακόμα έβλεπα με απορία τις κλούβες της αστυνομίας να κινούνται και να αποβιβάζουν επί της Πατησίων ορδές αστυνομικών οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο για να το πολιορκήσουν και αργότερα να εισβάλουν στο κτήριο με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.
Στην Ελλάδα του 2010 την εποχή που υποτίθεται έχουμε δημοκρατία οι κυβερνώντες εκ των οποίων πολλοί χωρίς να έχουν καμία συμμετοχή καπηλεύτηκαν την γενιά του Πολυτεχνείου (για να αναρριχηθούν στα ύπατα αξιώματα) τώρα χρησιμοποιούν τις μεθόδους και τις πρακτικές των συνταγματαρχών. Πως είναι δυνατόν η επίσημη πολιτεία να εισβάλει 4.30 π.μ και να καταπατεί εδάφη και περιουσίες πολιτών αλλά και του Δήμου μια και δεν έχουν γίνει ακόμα οι απαλλοτριώσεις. Που ακούστηκε η αστυνομία να συνοδεύει και να προστατεύει οδικά μηχανήματα ιδιωτών για να κάνουν εργασίες σε χώρους για τους οποίους δεν έχουν πάρει άδεια από το δασαρχείο αλλά ούτε και από την αρχαιολογική υπηρεσία μια και τμήμα του χώρου έχει ευρήματα που χρήζουν τακτοποίησης και μελέτης.
Για το θέμα του ίδιου του προγράμματος του ΧΥΤΑ έχουν μιλήσει πολλοί ειδικοί και έχουν εκφράσει τις εύλογες αντιρρήσεις τους αλλά και προτάσεις τους οι οποίες βασίζονται σε επιστημονικές μελέτες αλλά και ήδη εφαρμοσμένες πρακτικές σε άλλες χώρες, οι οποίες έχουν να κάνουν με άλλες μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων που δεν περιέχουν την ταφή και επιχωμάτωση που καταστρέφει και υποβαθμίζει το περιβάλλον.
Θέλω λοιπόν να δηλώσω αλληλέγγυος στον αγώνα των κατοίκων οι οποίοι ζητούν να μη γίνει η περιοχή τους ο νέος σκουπιδότοπος της Αθήνας και να επιστήσω την προσοχή τους στις προβοκάτσιες που πιθανόν θα υποστούν από τους “ενδιαφερόμενους” για να αμαυρωθεί ο αγώνας τους.
Προσοχή λοιπόν γιατί τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν περίεργες πληροφορίες και σενάρια!!!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΤΡΑΓΙΑΣΚΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ. ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΡΦΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΑΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ. ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΑΤΑΝΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. ΤΟΤΕ ΗΤΑΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ.

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΦΗ ΝΑΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ
  ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ
  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΕΕ
  ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΙ Ο ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ…ΚΟΝΣΟΛΑΚΗΣ…..
  ΦΑΓΑΤΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ……ΤΟΝ ΑΜΠΑΚΟ
  ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ.ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙ ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΤΑ ΖΩΑ…….ΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΦΡΑΞΑΤΕ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΚΤΙΣΑΤΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ……..

  Reply
 3. Ανώνυμος

  δεν γνωρίζω και πολλά από αττική, οπότε αν κάνω κανένα λάθος διορθώστε με. μου κάνει απλός εντύπωση ότι για τέτοιες λύσεις συνήθως επιλέγονται υποβαθμισμένες περιοχές με την λογική να τους δοθεί η χαριστική βολή. θα σκεφτόταν άραγε ποτέ κανένας να στίσει κάτι τέτοιο λίγο παραπέρα από την εκάλη ή την δροσιά? ή και μόνο η σκέψη ότι εκατοντάδες απορριμματοφόρα θα πηγαινοέρχονται κάθε μέρα θα ήταν αρκετή για να απορριφθεί η ιδέα. βέβαια και να τολμούσε κανείς να το προτείνει θα αρκούσε ένα τηλέφωνο για να ματαιωθεί το σχέδιο.
  όσο για τον 1.29 που λέει ότι πρέπει να υπακούμε στους νόμους, σηκώνει πολύ συζήτηση για το αν είναι έτσι την στιγμή που έχει αποδειχτεί ότι αυτοί που τους ψηφίζουν όχι μόνο δεν τους σέβονται άλλα τους διαμορφώνουν τελικά έτσι ώστε να ευνοούνται αυτοί και οι κλίκες τους. και ας μην μιλήσουμε για την δημοκρατία μας γιατί αποδεδειγμένα δεν έχουμε. χούντα έχουμε και μάλιστα χειρότερη από αυτήν των συνταγματαρχών.

  Reply
 4. Ανώνυμος

  Για το θέμα του ίδιου του προγράμματος του ΧΥΤΑ έχουν μιλήσει πολλοί ειδικοί και έχουν εκφράσει τις εύλογες αντιρρήσεις τους αλλά και προτάσεις τους οι οποίες βασίζονται σε επιστημονικές μελέτες αλλά και ήδη εφαρμοσμένες πρακτικές σε άλλες χώρες, οι οποίες έχουν να κάνουν με άλλες μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων που δεν περιέχουν την ταφή και επιχωμάτωση που καταστρέφει και υποβαθμίζει το περιβάλλον.

  Reply
 5. Ανώνυμος

  Είναι ένα απο τα μέτρα της πράσινης ανάπτυξης.Του πα_σοκ,ΤΖΕΦΡΕΥ..Και ακόμα δεν έχουμε δει ΤΙΠΟΤΕΣ…

  Reply
 6. Ανώνυμος

  ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΜΑΣ,ΩΣ ΛΑΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΗΚΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ,ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ, ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ.

  Reply
 7. Ανώνυμος

  KAI ΠΟΥ ΣΑΙ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩ ΜΑΤ!
  ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚ!

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *