Η Ιταλοί πωλούν περιουσία του δημοσίου

Ακίνητα και εκτάσεις του δημοσίου σχεδιάζει να πουλήσει το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών για να μειώσει το χρέος της χώρας που έχει φθάσει στα 1.900 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 120% του ΑΕΠ.
H Ιταλία αποφάσισε να επισπεύσει την όλη διαδικασία. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνει ο υπ. Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι. Ο ιταλικός τύπος δημοσιεύει σήμερα σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με την αξιοποίηση και την….
πώληση της κρατικής περιουσίας για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Σε 1,8 τρισ. εκτιμάται η συνολική αξία των κρατικών αγαθών στην Ιταλία. Σύμφωνα με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μπορούν να πωληθούν κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία ύψους 700 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση του Σ. Μπερλουσκόνι όμως στοχεύει να συγκεντρώσει αρχικά μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο 30 δισ. ευρώ. Πρώτα από όλα θα διατεθούν σε ιδιώτες οι μετοχές που έχει το ιταλικό κράτος σε εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας, πετρελαίου και στην αμυντική βιομηχανία ενώ θα αξιοποιήσει πιο αποδοτικά τα αγαθά της και η τοπική αυτοδιοίκηση. Συγχρόνως θα ενοικιαστούν ακριβότερα οι παραλίες ενώ θα πωληθούν στρατώνες. «Μια μεγάλη μεταρρύθμιση», σύμφωνα με τον Τρεμόντι. Αν βέβαια τον αφήσει ο καβαλιέρε να την ολοκληρώσει.

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *