Με την πλάτη στο τοίχο ο Σαμαράς

Την τελευταία στιγμή, κυριολεκτικά, θα παρθεί η απόφαση από τον Α. Σαμαρά και τους στενούς του συνεργάτες, για το ποια στάση θα κρατήσει η ΝΔ στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Σαμαράς ψάχνει να βρει, λογικά και πειστικά, επιχειρήματα ώστε να δικαιολογήσει τη στάση του: είτε στην…..
περίπτωση που υπογράψει το νέο μνημόνιο, που είναι και το πιο πιθανό να πράξει, είτε στην περίπτωση που αρνηθεί και η χώρα οδηγηθεί, όπως όλα δείχνουν, σε εκλογές και στην χρεοκοπία.

Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ μας έλεγε πως είναι δύσκολο έως απίθανο να πει «όχι» ο Α. Σαμαράς βάζοντας σε κίνδυνο τη χώρα.

Από την άλλη υπάρχουν οι «ταλιμπάν» της Συγγρού, οι οποίοι πιέζουν τον Σαμαρά να αρνηθεί να υπογράψει τα νέα μέτρα, παίρνοντας φυσικά το μεγάλο ρίσκο η χώρα να χρεοκοπήσει και να επιστρέψουμε στη δραχμή.

Τέλος στη μέση είναι βουλευτές και στελέχη που λένε πως σε κάθε περίπτωση ο Α. Σαμαράς είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Αν υπογράψει το νέο μνημόνιο, «θα υπογράψει», όπως τονίζουν, τον «πολιτικό του θάνατο», γιατί δεν θα μπορέσει ποτέ να πείσει τους ψηφοφόρους και την κομματική βάση για την μεγάλη κωλοτούμπα που θα έχει κάνει.

Αν δεν το υπογράψει τότε θα περάσει στην ιστορία ως ο πολιτικός που «υπέγραψε» την επιστροφή της χώρας στη δραχμή και την οδήγησε στην χρεοκοπία.

Kentrinews.gr – Αρχική Σελίδα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *