Σαμαράς: Επίθεση στον Τσίπρα – Μήνυμα σταθερότητας στις αγορές

Μήνυμα κατευνασμού των αγορών, που έδειξαν τα δόντια τους αντιδρώντας βίαια στην πολιτική αβεβαιότητα και την πρόωρη, όπως θεωρούν, ρότα εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο, εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει και δεν θα επιτρέψει καμία παρέκκλιση από τη συνταγματική τάξη από τη δημοκρατική νομιμότητα από την πολιτική σταθερότητα, από την οικονομική πολιτική εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων. Από αυτήν την ευθεία γραμμή δεν θα παρεκκλίνουμε ούτε χιλιοστό», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός που επέμεινε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016.

Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντας του την ευθύνη για το κλίμα πολιτικής αστάθειας που επιχειρείται να δημιουργήσει. Έκανε λόγο για «ευθεία υπονόμευση της σταθερότητας» από την αξιωματική αντιπολίτευση, αποδίδοντας σε αυτή την ατμόσφαιρα τη αντίδραση που είχαν οι αγορές «εις βάρος της χώρας».

«Εδώ και καιρό οι αγορές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά με μόνη επιφύλαξη για το πολιτικό ρίσκο. Δηλαδή την αβεβαιότητα για το αν θα συνεχίσει η χώρα το δρόμο των μεταρρυθμίσεων», ανέφερε.

Η Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός, αποκατέστησε την αξιοπιστία της με πολύ κόπο και συμπλήρωσε, με αιχμηρή διάθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «τώρα που η πολιτική μας δίνει καρπούς, δεν θα αφήσουμε τίποτα και κανέναν να την υπονομεύσει». Η κυβέρνηση δυναμώνει βήμα-βήμα τη χώρα στη δύσκολη διαπραγμάτευση για τη «μετά το μνημόνιο εποχή» και αποφεύγει τη σύγκρουση με τους εταίρους μας από θέση αδυναμίας, όπως άλλοι επιθυμούν, «φωτογραφίζοντας» εκ νέου την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο ίδιο μοτίβο, αναφέρθηκε στην προεδρική εκλογή, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ματαιώσει την έξοδο από την κρίση με τις απειλές που εκτοξεύσει κατά των βουλευτών μέσα από τους υπαινιγμούς για «εξαγορά». «Το κάνουν τρομοκρατώντας και στοχοποιώντας όποιον στέκεται απέναντί τους. Το κάνουν προσπαθώντας να δημιουργήσουν αίσθηση αναταραχής και αυξημένου πολιτικού ρίσκου, είναι πρωτοφανές η αξιωματική αντιπολίτευση να συκοφαντεί προκαταβολικά κάθε βουλευτή που έχει αντίθετη άποψη», σημείωσε με έμφαση.

Είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ανακόψει την πορεία εξόδου από την κρίση και να επιστρέψει η χώρα στα μνημόνια προβάλλοντας υποσχέσεις αλόγιστων παροχών, ενώ σε αντιδιαστολή υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι στο τέλος της τετραετίας να έχει καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των αδικιών.

«Στο χέρι μας είναι να νικήσουμε οριστικά το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα που ταλαιπώρησε τη χώρα επί τόσες δεκαετίες. Τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή. Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της Βουλής» τόνισε ο κ. Σαμαράς και είπε απευθυνόμενος στους υπουργούς: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε εσάς, ότι τώρα θα κάνουμε τα τελευταία βήματα ενός μεγάλου Μαραθωνίου για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση οριστικά. Και για να μην αφήσουμε κανέναν να ξαναφέρει πίσω την κρίση».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους παριστάμενους υπουργούς και υφυπουργούς να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο και να μην χαλαρώσουν ούτε στιγμή. Επίσης, δείχνοντας την ενόχλησή του για τα τελευταία κρούσματα ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων και αρρυθμιών, ζήτησε από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να συντονίζονται καλύτερα μεταξύ τους, αλλά και να υπάρχει καλύτερη συνεργασία με τους κυβερνητικούς βουλευτές

Επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη για καλύτερη και μεγαλύτερη προβολή του κυβερνητικού έργου και έδωσε ορισμένα παραδείγματα όπως, π.χ. το μέτρο της πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων και του συμψηφισμού του ΦΠΑ που δεν έχουν γίνει αντιληπτά από την κοινωνία. Όπλο της κυβέρνησης είναι η αλήθεια και εχθρός της το ψέμα και η αποσταθεροποίηση που επιχειρείται με το ψέμα. «Η αντιπολίτευση υπονομεύει ευθέως την σταθερότητα της χώρας και οι αγορές αντέδρασαν εις βάρος της χώρας» είπε, ενώ αναφερόμενος στην επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει εκλογές συμπλήρωσε: «Ξέρουν ότι λίγο αργότερα θα είναι γι’ αυτούς πολύ αργά. Η Ελλάδα θα πηγαίνει όλο και καλύτερα στο εξής αυτό τους τρομάζει».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *