Ανοικτό πολιτικό πραξικόπημα

του Θύμιου Παπανικολάου 

ΣΗΜΕΡΑ ολοκληρώθηκε το εκλογικό πραξικόπημα του καθεστώτος. Άρχισε την προηγούμενη Κυριακή και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Το καθεστώς, η κυβέρνησή του και όλα τα κόμματα υπέγραψαν την ανοικτή εκλογική εκτροπή, καταργώντας βάναυσα κάθε δημοκρατική αρχή και τις ίδιες τις διακοσμητικές λειτουργίες του αστικού κοινοβουλευτισμού.

Η έννοια της λαϊκής κυριαρχίας καρατομήθηκε αγρίως. Δεν μπορεί να νοηθεί…..
«λαϊκή κυριαρχία» με το να εκλέγονται εκπρόσωποι του λαού με 15-17% του πληθυσμού μιας χώρας.

Καμία δημοκρατική νομιμοποίηση δεν μπορεί να έχουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι ή κόμματα με τέτοια ποσοστά.

Και καμία αλγεβρική εκλογική αλχημεία δεν μπορεί να κουκουλώσει την κατάσταση.

ΟΤΑΝ πάνω από 70% του ελληνικού λαού καταδίκασαν με την ΑΠΟΧΗ και τα άκυρα-λευκά τα κυβερνητικά κόμματα δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατική νομιμότητα.

Και είναι αποτρόπαια γκριμάτσα φασιστικής αυθάδειας να βγαίνουν τα ανδρείκελα της κατοχικής κυβέρνησης και να λένε ότι η «βούληση του λαού» (15-17%) επικρότησε την πολιτική τους τον Καλλικράτη (η διάλυση της Ελλάδας) και τις δικτατορικές αλυσίδες της ΕΕ, του ΔΝΤ και των διεθνών ληστών.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανοικτή καθεστωτική δικτατορία και σε ένα ωμό και φρενοβλαβές πολιτικό πραξικόπημα κατάργησης κάθε δημοκρατίας και έννοιας «λαϊκής κυριαρχίας».

Η κυβέρνηση, η Ν.Δ. και όλα τα κόμματα δεν είναι απλώς συνένοχα γι’ αυτό το πολιτικό πραξικόπημα, αλλά ενεργητικά γρανάζια αυτού του πραξικοπήματος.

ΩΜΑ και κυνικά γράψανε στα παλιά τους τα παπούτσια το 70% και άνω του ελληνικού πληθυσμού και νομιμοποίησαν το εκλογικό πραξικόπημα.

Το ίδιο και η «αριστερά». Δεν νομιμοποίησε μόνο τις κατοχικές εκλογές με τη συμμετοχή της σε αυτές, αλλά και τα αποτελέσματα του εκλογικού πραξικοπήματος.

ΟΥΤΕ καν ψέλλισε αυτή η «αριστερά» και το «κόμμα του λαού» (ΚΚΕ) ότι με 15-17% ΟΥΔΕΙΣ νομιμοποιείται να εκλέγεται. Αυτό αποτελεί όχι απλώς κατάφορη παραβίαση της Δημοκρατίας και της «λαϊκής κυριαρχίας», αλλά ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ.

Κόπτεται το «κόμμα του λαού» για το λαό και δεν καταγγέλλει το εκλογικό πραξικόπημα: Την ωμή και αυθάδη περιφρόνηση του 75% και άνω της λαϊκής ετυμηγορίας…

ΟΛΑ τα κόμματα συμμετείχαν και νομιμοποίησαν αυτό το πολιτικό πραξικόπημα που ανοίγει πλέον το δρόμο για μεγάλες συμφορές και την ολοκληρωτική ΦΙΜΩΣΗ του ελληνικού λαού.

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ νομιμοποίησαν την κατάργηση της «λαϊκής κυριαρχίας», «πλάθοντας» το «γύψο» της ελληνικής κοινωνίας.

Ματαιοπονούν για άλλη μια φορά.

Ο ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ της λαϊκής οργής θα τους πνίξει όλους. Κάθε έγκλημα το ακολουθεί η τιμωρία…

.
newstrap

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

18 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΝΙΝΤΖΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΑΜΟΥΡΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΚΟΥΖΑ ΟΛΟΥΣ ΤΥΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΜΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΔΗΘΕΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ , ΔΗΘΕΝ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΙ, ΜΑΧΗΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    (από κείμενο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΟΥ ) <>

    Φοβούνται την αποχή, η οποία θα ακινητοποιήσει το "τραίνο" της Δημοκρατίας και θ' αποκαλύψει ότι στο "τιμόνι" της βρίσκονται "πειρατές" …Βρίσκονται έμμισθοι προδότες και χαφιέδες των Ναzi-μενς και των τοκογλύφων. Όταν κατεβαίνει ο κόσμος από αυτό, δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία του και αν τη συνεχίσει, θα είναι για λίγο, εφόσον, όπου βρίσκεται ο δήμος, εκεί βρίσκεται και το "τραίνο". Η Δημοκρατία ακολουθεί τον δήμο και όχι ένα "τραίνο" χωρίς νόημα ύπαρξης. Αυτό φοβούνται οι φασίστες. Φοβούνται ότι, αν ο λαός ανακαλύψει πως οι κομματάρχες έχουν φτιάξει "κλίκα" και μονοπωλούν την ιδιότητα του "μηχανοδηγού", θα κάνει το μόνο πράγμα που τον ευνοεί. Αν αντιληφθεί πως όλοι οι υποψήφιοι "μηχανοδηγοί" ανήκουν στην ίδια σπείρα "πειρατών", τι θα κάνει; Θα συνεχίσει να παίζει την κωμωδία της "δημοκρατίας"; Θα συνεχίσει να παριστάνει τον βλάκα, για να μην τον βρίσει ο Πάγκαλος; Όχι βέβαια. Θα κατέβει από το "τραίνο". Αν κατέβουν όλοι οι πολίτες από αυτό, δεν μπορεί να συνεχίσει το τραίνο να τρέχει. Δεν μπορεί να λειτουργεί η Δημοκρατία, όταν οι "μηχανοδηγοί" Γιωργάκηδες, Κωστάκηδες και Ντορούλες ψηφίζονται από τους συγγενείς τους και μερικούς επιδοτούμενους οπαδούς τους.

    Το 70% του ελληνικού λαού έχει κατεβεί και η πορεία του τραίνου κάπου εδώ τελειώνει!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ…..
    ΜΕΡΕΣ ΜΟΛΩΤΟΦ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ…….
    ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Σωστά τα λέει ο αρθρογράφος…μόνο που εγώ αν ήμουν πολιτικός, όχι από σκοπιμότητα, αλλά αντικειμενικά…δε θα μπορούσα να καταλάβω αν αντιπροσωπεύω τη πλειοψηφία (έστω το 1/3 του πληθυσμού)ή όχι μόνο και μόνο επειδή οι περισσότεροι δε προσήλθαν στη κάλπη. Πώς να συμπεράνω ότι η αποχή είναι καταδικαστική για τη πολιτική μου, εφόσον δε γνωρίζω ούτε μπορώ να καταγράψω και να μετρήσω παρά μόνο μέσα από δημοσκοπήσεις και όχι μέσα από τη κάλπη τη πραγματική αιτία της αποχής;
    Ας αφήσω όμως τις υποθέσεις και ας γυρίσω στη πραγματική μου θέση…ως πολίτης. Θα συμφωνούσα ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα εκπροσώπευσης..όταν αυτοί που θέλησαν να απέχουν..είχαν πάει στη κάλπη και είχαν καταθέσει λευκό ψηφοδέλτιο…δηλαδή είχαν δηλώσει έμπρακτα και νόμιμα την ελλειπή εκπροσωπευτικότητα της όποιας επιλογής των υπολοίπων υποψηφίων. Έστω και ηθικά, θα ήταν επιβεβλημένο να ασχοληθούν όλοι οι πολιτικοί, και να προβληματιστούν για το τι θα έπρεπε να αλλάξει στην εκλογική διαδικασία. Τώρα όμως, ναι μεν προβληματίζονται για το τι θέλει ο λαός, και πως αυτό θα εκφραστεί μέσα από μελλοντικές ενέργειες…αλλά ως άμεσο αντικειμενικό δεδομένο παίρνουν ότι η κάλπη ανέδειξε τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας για τη πολιτική που ασκούν. Με λίγο πολιτική βοήθεια από ΜΜΕ και από τους ΔΝΤες και ΕΕ, λίγο ο Τρισέ λίγο ο ένας λίγο ο άλλος…μας κλειδώνουν στη πορεία που έχουν χαράξει για εμάς…και μας χρεώνουν τη συγκατάθεση μας ταυτόχρονα για ότι νέο τίμημα κληθούμε να πληρώσουμε. Κανένας λόγος για τα παλαιά πεπραγμένα των κυβερνώντων…κανένας λόγος για ευθύνες πολιτικών…κανένας λόγος για ευθύνες οργανισμών. Κουκουλώνουν το έγκλημα που οργάνωσαν και εκτέλεσαν επί 36 χρόνια…και συνεχίζουν να εγκληματούν εις βάρος μας…χρεώνοντας μας τις ευθύνες του παρελθόντος…και τη τιμωρία του μέλλοντος. Η δικαιοσύνη έχει πάει περίπατο και η δημοκρατία είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη και απροστάτευτη σε μια άνομη χώρα. Λογικά σκεπτόμενος ως λαός, οι Έλληνες γύρισαν τη πλάτη σε αυτούς που στράφηκαν με απατεωνιές και ψέματα, εναντίον της δημοκρατίας..νομίζοντας ότι απέχοντας…στρέφονται υπέρ της! Πρόκειται για ένα τεχνητό αδιέξοδο που μας οδήγησαν οι πολιτικές καταστροφής των Ελλήνων. Τόσο καλά σχεδιασμένη καταστροφή, που δεν αφήνει διέξοδο. Γιατί ακόμα και αν πάρουμε τη μοίρα στα χέρια μας, αντιδρώντας επαναστατικά ή βίαια…έχουν τη δύναμη και τα μέσα να μας υποτάξουν.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Δυστυχώς δεν θα αντέξω για άλλα τρία χρόνια. Τα υπάρχοντα μέτρα έχουν τσακίσει τα οικονομικά της οικογενείας μου, η γυναίκα μου εργαζόμενη στα ΑΤΛΑΝΤΙΚ είναι απλήρωτη και με επίσχεση εργασίας εδώ και 4 μήνες και με ένα μισθό και δύο παιδάκια που έχουμε δεν βγαίνουμε. Οι τράπεζες ολημερίς σπάνε τα τηλέφωνα για τις απλήρωτες δόσεις των καρτών που σημειωτέον ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν για λούσα αλλά για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης. Τέλος πάντων, σας πρήζω, αλλά φοβάμαι. Φοβάμαι ότι έχω χάσει το τραίνο της ζωής και δυστυχώς δεν ξέρω τι μου ξημερώνει, Αισθάνομαι απόλυτα ανίκανος και τόσο υπεύθυνος για το μέλλον των παιδιών μου. Δεν ξέρω τι θα κάνω.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΒΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΚΤΗ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΤΕ….ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ?ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΥΓΙΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΞΕΡΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΒΛΑΒΕΡΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟ.ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΚΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΦΟΜΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΒΟΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ (ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ) ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΤΥΦΛΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Στο ιστολόγιο υπήρχαν αναρτήσεις και υπέρ και κατά της αποχής. Ο καθένας έπραξε κατά το μυαλό του.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Ο εκλογικός νόμος και το Σύνταγμα είναι δεδομένα, δεν άλλαξαν χτες. Δεδομένο ήταν επίσης ότι το σάπιο πολιτικό σύστημα και η ψευδεπίγραφη κυβέρνηση θα σφύριζαν αδιάφορα και θα προσποιούνταν ότι δεν έλαβαν το μήνυμα. Δεδομένο επίσης ήταν ότι τα μπετόν αρμέ κομματόσκυλα και οι παράνομοι νεοεισερχόμενοι στις εκλογικές λίστες θα ψήφιζαν δαγκωτό. Όλα ήταν δεδομένα, γνωστά και προκαθορισμένα… η λογική της αποχής ήταν εκτός πραγματικότητας για τα δεδομένα αυτά και τη συγκεκριμένη μαύρη συγκυρία…

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ Η ΠΕΡΕΙΦΕΡΙΑΡΧΗ
    ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ….ΕΙΧΑΜΕ
    ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ
    ΑΛΛΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ..ΛΕΝΕ
    ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ.

    Reply
  11. Χαρης

    Kατ'αρχην ποιος ειπε οτι εχουμε δημοκρατια,και δευτερον τι μπορει να κανει ενα ελευθερο ιστολογιο….ναμμην δημοσιευσει τιποτα απο ολες τις γνωμες που ελεγαν αποχη?
    Μαλλον για αλλη δημοκρατια μιλατε.

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Προς 3:05 Τι λες βρε κακόμοιρε! Μήπως είσαι Πακιστανό και ντεν καταλαβαίνει? Τους Έλληνες δε θα τους δεις στις κάλπες αλλά στους δρόμους και γρήγορα στο άμεσο μέλλον!
    (Ματαιοπονούν για άλλη μια φορά. Ο ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ της λαϊκής οργής θα τους πνίξει όλους. Κάθε έγκλημα το ακολουθεί η τιμωρία…)

    Reply
  13. Ανώνυμος

    οι στρατιές των κομματικών κοπρόσκυλων διάλεξαν την αποχή. Είναι αυτό που επεδίωκαν μετά μανίας τα κόμματα και το κατάφεραν.Από σήμερα
    στιγνή δικτατορία ΕΥΓΕ σε όλους τους προδότες της αποχής που έκαναν παρέλαση στο ξυπνήστερε μεγάλο πράγμα η δημοκρατία των ανεγκέφαλων που με τις αναρτήσεις τους έφεραν το αποτέλεσμα της συμφοράς
    τα οικονομήσανε και τώρα κρύβονταιΤΕΛΟΣ
    ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΝΥΧΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

    Reply
  14. Ανώνυμος

    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ…..ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΕΛΙΚΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.
    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ 35%, ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ "ΜΑΙΜΟΥ"…

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *