Πέτυχαν το… ακατόρθωτο!

Επιτυχία στο 100% για το Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο Αμαλιάδας, καθώς και οι τρεις απόφοιτοι του σχολείου που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες και…..
εισάγονται σε Πανεπιστημιακές σχολές.

Η επιτυχία τους έχει διπλή σημασία, αφού πρόκειται για παιδιά και ενήλικες που φοιτούν στο σχολείο και παράλληλα εργάζονται, ενώ σε ότι αφορά τους φετινούς υποψηφίους, πρόκειται  για δύο γυναίκες που είναι μητέρες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αυξημένες υποχρεώσεις τους.

Παρ’ όλα αυτά, πίστεψαν στο όνειρό τους, το κυνήγησαν με πείσμα και  θέληση και σήμερα αισθάνονται δικαιωμένες.

Τριπλή επιτυχία

Η Χαρούλα Μπαρτζίλα- Τσαπαλίρα είναι μητέρα ενός γιου παντρεμένου και μίας κόρης που σπουδάζει. Από το νέο Ακαδημαϊκό έτος θα είναι και η ίδια φοιτήτρια, καθώς πέτυχε να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία και η πρώτης της επιλογή στο μηχανογραφικό της δελτίο θα είναι η Φαρμακευτική σχολή, με δεύτερη τη Βιολογία και τρίτη τη Φιλολογία.

Η Ασπασία Αλεξοπούλου πέτυχε ουσιαστικά το ακατόρθωτο, αφού είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, ενός γιου 17 ετών ο οποίος του χρόνου θα δώσει Πανελλαδικές, μίας κόρης 10 ετών και των διδύμων, του Ζώη και της Δήμητρας που είναι μόλις 7 ετών και ο σύζυγός της απουσιάζει συχνά εκτός Αμαλιάδας λόγω εργασίας. Παρά τις δυσκολίες δεν εγκατέλειψε το όνειρό της και παρά το γεγονός ότι μπορεί να εισαχθεί σε Πανεπιστημιακή σχολή, η πρώτη της επιλογή θα είναι το τμήμα «Τεχνολόγων Γεωπόνων» του ΤΕΙ Αμαλιάδας, αφού πρέπει να παραμείνει εδώ για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Ο Αλέξης Κυριαζής είναι ο μικρότερος της παρέας, αφού είναι 17 ετών, παρ’ όλα αυτά και η δική του επιτυχία έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι ένα παιδί που το πρωί εργαζόταν στην επιχείρηση με σίδερα και αλουμίνια του πατέρα του και το απόγευμα πήγαινε στο σχολείο και μετά διάβαζε για να δώσει Πανελλαδικές. Τώρα, η πρώτη του επιλογή θα είναι η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

Περήφανοι οι καθηγητές

Η επιτυχία και των τριών δεν ήρθε τυχαία. Χρειάστηκε κόπος, απόθεμα δυνάμεων και επικέντρωση στο στόχο. Κανείς τους δεν πήγαινε φροντιστήριο, πέρα από τη βοήθεια που είχαν από το κοινωνικό φροντιστήριο, ενώ καθοριστική ήταν η βοήθεια των καθηγητών του σχολείου τους.

Δικαίως λοιπόν οι καθηγητές τους αισθάνονται περήφανοι και χαίρονται για την επιτυχία τους.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Θεόδωρος Καββαθάς, μιλώντας στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ανέφερε: «Και οι τρεις είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Δεν είναι απλώς επιτυχία αυτό που έκαναν, είναι πάνω από τις δυνατότητες ενός ανθρώπου. Οι δύο κυρίες είναι μητέρες και η μία μάλιστα πολύτεκνη και ο μαθητής είναι εργαζόμενος. Αυτές οι επιτυχίες μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας και να στηρίξουμε αυτό το σχολείο».

Το Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο Αμαλιάδας καλύπτει την περιοχή από Μυρτιά έως Μανωλάδα (με εξασφαλισμένη και επιδοτούμενη τη μετακίνηση) και δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές που δεν μπορούν να φοιτήσουν το πρωί να εγγραφούν στο Εσπερινό. Πρόκειται για πλήρες ενιαίο λύκειο, με δυνατότητα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο Σύλλογος των διδασκόντων απαρτίζεται από παλιούς και έμπειρους καθηγητές και αυτό φαίνεται από τις επιτυχίες κάθε χρόνο στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Όλοι τους άλλωστε βρίσκονται από επιλογή στο συγκεκριμένο σχολείο. Στο σχολείο μπορούν να εγγραφούν παιδιά από 14 ετών χωρίς ηλικιακό περιορισμό και παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών.

Μαρία Καραμπάτση

Αρχική

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *