ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα συχνά αεροπορικά ταξίδια απειλούν την υγεία μας!

Τα συχνά αεροπορικά ταξίδια, είτε γίνονται για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας!
Σύμφωνα μια νέα ανάλυση που θα δημοσιευθεί σε επερχόμενο τεύχος της επιθεώρησης «Environment and Planning Α», τα συχνά αεροπορικά ταξίδια έχουν σοβαρές σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις.

Κόπωση, απώλεια συγκέντρωσης και απώλεια της όρεξης είναι μερικά από τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν.
Μακροπρόθεσμα όμως, μπορεί να επιφέρουν έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, ψυχωτικές διαταραχές, διαταραχές της ψυχικής διάθεσης και πιθανώς καρδιοπάθεια και καρκίνο.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πρώτη πιο προφανής συνέπεια είναι το τζετ λαγκ ή ιατρικός αποσυγχρονισμός, όπως αποκαλείται επιστημονικά.
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ και το Πανεπιστήμιο Linnaeus στη Σουηδία αναφέρουν πως οι ταξιδιώτες μπορούν να αισθάνονται τις συνέπειες του τζετ λαγκ επί έξι ημέρες, ενώ συνολικά ο οργανισμός τους μπορεί να χρειασθεί 11 ημέρες για να ανακτήσει τους φυσιολογικούς του ρυθμούς.

Πηγη voicenews

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *