Τελευταία Νέα

Οι Προδότες στο Γουδί!

Γράφει ο Δευκαλίωνας

Αυτές οι γραμμές γράφονται Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011, γύρω στις 15.00. Συνεπώς κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι θα αποφασίσει η περιβόητη έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ για την Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση.
Τον τελευταίο 1,5 χρόνο παρακολουθήσαμε πολλές συνεδριάσεις της ΕΕ για την Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση. Όλες είχαν δραματικό χαρακτήρα και σε όλες τονίζονταν από όλες τις πλευρές η αποφασιστικότητα για την…..
εξεύρεση τελικής και οριστικής λύσης. Όλες λοιπόν έπαιρναν αποφάσεις που προέβλεπαν δημοσιονομικά προγράμματα λιτότητας με περιοριστικά μέτρα για τα εισοδήματα των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών απέναντι στην Ελλάδα. Στόχος η έξοδος της Ελλάδας για δανεισμό στις αγορές τέλος του 2011 αρχές του 2012.
Όλα τα σκληρά δημοσιονομικά προγράμματα απέτυχαν και τελικά πείστηκαν όλοι ότι δεν υπήρχε καμιά βάσιμη ελπίδα επιτυχούς εξόδου της Ελλάδας στις χρηματαγορές. Έτσι άρχισαν οι συζητήσεις για το νέο πιο αυστηρό Μνημόνιο, που κατέληξαν στη δραματική ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) και τώρα βρισκόμαστε σε απίστευτη διελκυστίνδα εξελίξεων σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας για τα χρόνια 2012-2014 ή 2015. Υπ’ όψιν ότι το οποιοδήποτε πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης θα εκτελείται, εφ’ όσον το περιβόητο Μεσοπρόθεσμο υλοποιείται σύμφωνα με τους…
στόχους (περιορισμό μισθών και συντάξεων αποκρατικοποιήσεις κλπ).
Το πρωί η Γάλλο-Γερμανική λύση δεν περιείχε χρεοκοπία (επιλεκτική, περιορισμένη κλπ). Όμως το μεσημέρι ήρθε ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζ. Κ. Γιούνγκερ και μας πληροφόρησε ότι μπορεί να έχουμε και επιλεκτική χρεοκοπία. Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας το άρθρο του Δευκαλίωνα στις 5 Ιουλίου 2011, με τίτλο «Κούνια που σε κούναγε Ζαν-Κλωντ».
Στο άρθρο αποκαλύπτονταν -για πρώτη φορά σε Ελληνικό ΜΜΕ- ότι η Λουξεμβουργιανή Τράπεζα DEXIA έχει στην κατοχή της Ελληνικά CDS. Δηλαδή θα κερδίσει σημαντικά ποσά σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας. Και ποιος είναι Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ο πολύς Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ, που τον Οκτώβριο του 2009 κούνησε το δάκτυλο επιτιμητικά σε εκείνο το παρατράγουδο, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και του είπε το γνωστό The Game is Over (το παιχνίδι τελείωσε). Είναι ο ίδιος που χλεύασε την Ελληνική Βουλή όταν αυτή με τους ψήφους του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε εκείνο το αποτρόπαιο κείμενο που ονομάστηκε Μεσοπρόθεσμο. Είναι ο ίδιος που λίγη ώρα πριν από την πιο κρίσιμη (σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων) Σύνοδο της ΕΕ, υποσκάπτει οποιαδήποτε απόφαση δεν έχει μέσα επιλεκτική χρεοκοπία (δηλαδή πληρωμή των CDS).
Γιατί μην γελιόμαστε. Ήδη άρχισαν να μιλάνε για μερικό πιστωτικό γεγονός, σε περίπτωση υποβάθμισης της Ελλάδας στην κατηγορία επιλεκτική χρεοκοπία (selective default), άρα για μερική πληρωμή των CDS λέμε εμείς. Το βράδυ οι προστάτιδες δυνάμεις του Ελληνικού Τουρισμού (Τηλεοπτικά και Ραδιοφωνικά δελτία) θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι η επιλεκτική χρεοκοπία είναι η πλέον βέλτιστη λύση. «Και γιατί ρε μάγκες όποιο κράτος χρωστάει δεν πατάει και μία επιλεκτική χρεοκοπία για να αποφύγει τα χειρότερα;».
Η στήλη από την αρχή είχε τοποθετηθεί στην θέση ότι η «μη απόφαση» ήταν η καλύτερη λύση σε αυτή την χρονική περίοδο. Και έχει προβλέψει ότι τελικά αυτό θα γίνει.
Αντίθετα πιστεύει ότι μία λύση στην οποία περιέχεται η έννοια χρεοκοπία (άρα και πληρωμή των CDS) και η οποία δεν θα συνοδεύεται από μεγάλο κούρεμα του δημόσιου χρέους, είναι απορριπτέα και εθνικά καταστροφική. Θα δούμε λίγες ώρες απέμειναν μέχρι να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.
Μέχρι τότε να σκεφτούμε και να θυμηθούμε ποιο ήταν το σύνθημα που ακούγονταν από τα χείλη μικρών και μεγάλων τέτοιες ημέρες, τον Ιούλιο του 1974… Οι Προδότες στο Γουδί!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *