Αποφασισμένη να αντιδράσει η Ιερά Σύνοδος αν τα θρησκευτικά γίνουν προαιρετικό μάθημα

Διαφωνεί με την υποβάθμιση

To ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών συζητήθηκε λεπτομερώς στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την Πέμπτη, με τους συνοδικούς ιεράρχες να εμφανίζονται αποφασισμένοι να….
αντιδράσουν εφόσον το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίσει προαιρετική τη διδασκαλία του μαθήματος ή το υποβαθμίσει με οποιονδήποτε τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι ιεράρχες επισήμαναν ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας επιβάλλει την διαμόρφωση της εθνικής συνείδησης και δεν πρόκειται η Εκκλησία να δεχθεί κάτι λιγότερο από αυτό.
Επιπλέον, ιεράρχες σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι επιθυμούν το μάθημα να είναι «υποχρεωτικό και ομολογιακού χαρακτήρα» και πρόσθετουν ότι «αν δεν συμβεί αυτό τότε το υπουργείο θα βρει απέναντι του ως ανάχωμα Εκκλησία και λαό».

http://aktines.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

26 Comments

  1. panais

    Μάγκα εγω δηλώνω λογικό πρόβατο και όλοι οι Χριστιανοί τέτοιοι είμαστε…διότι έχουμε Ποιμένα τον Λόγο,Θεάνθρωπο Χριστό!Έτσι γουστάρουμε να αυτοπροσδιοριζώμαστε γούστα είναι αυτά…το πρόβλημα σας ποιό είναι;;;Υπάρχει λόγος που είμαστε λογικά πρόβατα…τίποτα δεν είναι τυχαίο και αυθαίρετο στην χριστιανική έκφραση του Ορθοδόξου!Εσείς που ενοχλείστε τί πιστεύεται τελικά δεν μας λέτε και μας…Και δεν υπάρχουν μόνο ΑΛΟΓΑ αλλά και ΛΟΓΙΚΑ ζώα…και επηδεί σας λύπει ο θείος Λόγος αυτοπροσδιορίζεστε αυτόματα στα άλογα ζώα,εξάλου δεν παραδέχεστε τον Λόγο…εσείς βλέπεται μόνο άλογα ζώα και φυσικό είναι…αφού το μυαλό είναι αλλοτρειωμένο και μπαζομένο απο ένα σωρό βρωμιές…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    kapsoulis panais KAI Romanos ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑ ΟΙ ΦΑΙΟΧΙΤΩΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΚΑΙ ΒΙΑΖΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ…

    Reply
  3. Ανώνυμος

    kapsoulis panais KAI Romanos ΒΡΕ ΖΩΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΣΑΣ…

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Oτι και να κάνετε τα σιωνιστικά σχέδια περί εξόντωσης του χριστιανισμού θα περάσουν και εσείς θα είστε οι πρώτοι που θα σφραγιστείτε με τον αριθμό του Θηρίου.

    Reply
  5. panais

    Ευχαριστώ αδελφέ 12.36,καλό παράδεισο!Ευχαριστώ και τον Ρωμάνο,καλόν αγώνα για την περίοδο!Άντε πιό μαχητικά αδέρφια εδω μέσα!

    Reply
  6. Ανώνυμος

    12.43 ότι θέλει ο καθένας είναι,ο άλλος νόμιζε ότι ήταν σαξόφωνο…τι να πεις,δικαίωμά του.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Panais εγώ ειμαι μαζί σου ορθόδοξος original.ότι και να εξηγής σε σακατεμένα μυαλά πάει χαράμι.Είναι σαν το ΠΑΣΟΚ και τους δημοσιοκάφρους,τεριάζουν οι απόψεις τους,δεν πρέπει να προσβάλεται το ισλάμ αλλα μόνο η ορθοδοξία με κατι τάχα εκθέσεις του κόλου και έργα τέχνης του κόλου στημένες απο εβραίο μασώνους.Τώρα πως γίνεται και οι εβραίοι χτυπούν τάχα την "εβραική μας"θρησκεία αυτα μόνο παράξενα μυαλά μπορούν να τα κατανοήσουν.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΑΚΙΑ ;;;;ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ
    ΘΑΥΜΑ!!!!!!!!!!!! ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΜΗΝ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ !!!!!!!!!!!!!

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Η επισημη θρησκεια στην Ελλαδα ειναι η ορθοδοξη αλλα χαρη στους αθεους πολιτικους που μας κυβερνουν θελουμε να βγαλουμε το μαθημα απο τα σχολεια χαριν των αλλωθρησκων που ζουν στην χωρα μας.
    Ε οχι ρε παιδια οποιος εχει προβλημα ας μετακομισει σε αλλη χωρα…

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΚΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΛΑΓΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΦΑΛΑΓΚΙ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

    Reply
  11. Romanos

    Όλοι θα γονατίσετε στο όνομα του Χριστού!!!
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΎΕΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΑΠΟΤΗΝ ΠΕΙΝΑ!!!
    τότε λοιπόν θα θυμηθείθτε το Όνομά Του…

    Αγράμματε 12:3 Το Δημήτριος π.χ. είναι Εβραϊκό όνομα;
    Όλα τα Ελληνικά ονόματα είναι και Χριστιαννικά.
    Υπάρχει πχ άγιος Πλάτων, Αριστόβουλος, Αριστείδης κλπ κλπ
    Μάθε παιδί μου γράμματα…

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Ότι και να λέτε τα θρησκευτικά δεν προσφέρουν τίποτα στους μαθητές, παρα μόνο συντηρούν τη ηλίθια θρησκοληψία που επικρατεί δυστυχώς στη χώρα. Λυπάμαι και για τον τρόπο που εκφράζεσαι panais, φαίνεται ότι και εσύ κάτι κερδίζεις από την Εκκλησία Α.Ε

    Reply
  13. Ανώνυμος

    ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΕΛΕΜΠΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΣΑΝΤΟΡ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΙΡΑΜΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ; ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΠΟΥ ΓΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ…

    Reply
  14. panais

    11.45,να σου κοπεί η γλώσσα καλύτερα,αντίχριστε ανθέλληνα,καραγκιόζη της κακιά ώρας!Φαντάζομαι έχεις χριστιανικό όνομα τρομάρα σου,άλλαξετε να σε λένε Κεμάλ ή Ραούφ ή και Μωχάμετ,αρνησηθρησκοι,γενοίτσαροι καταντήσατε,πιόνια των Σιωνιστών,καθάρματα της Μπίλντερμπεργκ!

    Reply
  15. panais

    Ρε καψούλι ήρεμα τους κοιμησμένους,μην του τους ύπνους τάραττε!!!Καλά φταίμε που οι Αγωνιστές του 1821 απέτησαν Σύνταγμα με επικεφαλή των στρατηγό Μακρυγιάννη,και απέτησαν να ξεκινάει το Σύνταγμα μας Εις την Δόξαν Της Αγίας Τριάδος!!!Συγνώμη που ήταν Ορθόδοξη οι Αγωνιστές μας και δεν ήταν ρεμάλια νεοέλληνες-παγανιστές,ή ελληνιστές ή νεοειδολωλάτρες!Ζητώ συγνώμη εκ μέρους τους καραγκιόζηδες που ζήτε τώρα ελεύθεροι και κάνετε τους μάγκες με τα λεφτά του μπαμπά και της μαμάς,και ένα μεγάλο συγνώμη γιατί σας βαφτίσαμε Χριστιανούς και σας δώσαμε Χριστιανικά ονόματα!Άντε πηγαίνετε να τα αλάξετε στο ληξιαρχείο…ντροπή σας ξεφτιλησμένοι νεοέλληνες ωθομανολάγνοι!

    Reply
  16. Ανώνυμος

    Το καλύτερο είναι να κοπούν τελέιως τα θρησκευτικά, για να γλιτώσουμε και τα χρήματα που δίνουμε στους αργόσχολους θεολόγους, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι και επιστήμονες.

    Reply
  17. Ανώνυμος

    Βλεπεις οι πολιτικοι μας στεναχωριουνται και δεν θελουν να νιωθουν μειονεκτικα οι αλλοδαποι που ζουν στην χωρα μας και γι αυτο θελουν το μαθημα των θρησκευτικων προαιρετικο….

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *