«Κρίσιμο τεστ για το μέλλον- Ευρώ ή απομόνωση»

«Κρίσιμο τεστ για το μέλλον- Ευρώ ή απομόνωση»Εκτενείς αναφορές στις ελληνικές εκλογές έχουν και σήμερα τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του …
εξωτερικού, μεταφέροντας ένα κλίμα αγωνίας για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την αναμέτρηση της Κυριακής που χαρακτηρίζεται ως η πιο κρίσιμη πολιτική παρτίδα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Η Ελλάδα, βρίσκεται μετέωρη ανάμεσα στο ευρώ και την απομόνωση, γράφουν τα μέσα, επισημαίνοντας ότι όλοι αναμένουν την αυριανή ετυμηγορία, που θα κρίνει το μέλλον της χώρας και θα δώσει στίγμα για την πορεία μιας Ευρώπης που βρίσκεται σε κρίση.

Δοκιμασία για το μέλλον χαρακτηρίζει την ελληνική ψήφο η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, που τονίζει ότι η χώρα μας βρίσκεται μετέωρη ανάμεσα στο ευρώ και την απομόνωση, αναφέροντας ότι «σε λίγες ώρες η Αθήνα παίζει την πιο εύθραυστη και πιο μεταδοτική πολιτική παρτίδα της σύγχρονης ιστορίας της».
«Κάνει πραγματικά ζέστη, αλλά οι Έλληνες δεν το παρατηρούν γιατί βρίσκονται σε κατάθλιψη, είναι θυμωμένοι και παγωμένοι από τον φόβο και γιατί δεν σκέφτονται άλλο από την αναμέτρηση με το πεπρωμένο, την μοιραία ψήφο που θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία της χώρας» γράφει η ιταλική εφημερίδα.
«Επιλέγουμε μεταξύ ευρώ και δραχμής»- Τελευταία έκκληση προς τους Έλληνες ψηφοφόρους, τιτλοφορεί άλλο ρεπορτάζ της η Corriere della Sera, δανειζόμενη για τον τίτλο, ένα από τα διλήμματα που έθεσε στην προεκλογική του ομιλία στο Σύνταγμα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Στο άρθρο, η εφημερίδα, σημειώνει με αφορμή την αποχώρηση της Carrefour από την ελληνική αγορά, ότι «η Αθήνα τρομάζει τους ξένους επενδυτές. Ακόμη και τώρα που η ΕΕ μοιάζει να υπόσχεται ότι θα δώσει χείρα βοηθείας στον νικητή των εκλογών» ενώ αναφέρει αποσπάσματα από την χθεσινή προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, εστιάζοντας στο σημείο όπου ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην επιλογή μεταξύ ευρώ και δραχμής: «θέλουμε να βγούμε από την κρίση, όχι από το ευρώ…Η (έξοδος) θα μας πήγαινε πενήντα χρόνια πίσω, την Κυριακή θα αποφασίσουμε για το μέλλον των παιδιών μας».
Ο κόσμος αναμένει το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, γράφουν οι Financial Times, σημειώνοντας πως οι χώρες του G20 και οι παγκόσμιες αγορές φοβούνται ένα ατελέσφορο αποτέλεσμα.
Η Ευρωπαϊκή κρίση και οι ελληνικές εκλογές είναι το κεντρικό θέμα και στην ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου CNN.

«Ένα ευρωπαϊκό όραμα που σφυρηλατήθηκε πριν από 50 χρόνια, τώρα βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι και θα μπορούσε να αρχίσει να γίνεται κομμάτια τους επόμενους μήνες» γράφει το αμερικανικό δίκτυο, συμπληρώνοντας το αφιέρωμά του με ρεπορτάζ από την Αθήνα: «Ο φόβος μιας ελληνικής εξόδου (‘grexit’ ) τρέφει τον φαύλο κύκλου του έθνους».

Ο δημοσιογράφος μιλά με ανθρώπους που δηλώνουν- ανώνυμα- ότι έχουν μεταφέρει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, θέλοντας να δείξει μέσα από τα συγκεκριμένα παραδείγματα την ανησυχία και την αβεβαιότητα που επικρατεί μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ποια θα είναι η πορεία της χώρας, ποιο θα είναι το μέλλον τους, όποιος και αν είναι αυτός που θα έρθει στην εξουσία.

Οι πολίτες που μιλάνε στο CNN χαρακτηρίζουν άνευ προηγουμένου την παρούσα κρίση και δηλώνουν σοκαρισμένοι, ενώ σημειώνουν πως οι πολιτικοί απογοήτευσαν τον λαό, προσθέτοντας παράλληλα πως ως Έλληνες έχουν ευθύνη απέναντι στην χώρα, αλλά επίσης και απέναντι στις οικογένειές τους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *