Εκρηκτικό το κλίμα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

«Υπουργέ προλαβαίνουμε να φύγουμε;». Η φράση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ διοικητικής μεταρρύθμισης αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το κλίμα που επικρατεί στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.
Τα μέτρα που έρχονται έχουν λυγίσει τους πάντες και οι «πράσινοι» βουλευτές στέρεψαν από….
επιχειρήματα για να τα υποστηρίξουν . Τα ερωτήματα πολλά έχουν όμως κοινό παρανομαστή τις πρόωρες εκλογές, τις οποίες κάποιοι που ξέρουν ότι δεν θα ξαναδούν βουλευτικό έδρανο, τις απεύχονται, άλλοι τις βλέπουν ως λύτρωση, υπάρχουν και εκείνοι που σκέφτονται πως οι εκλογές θα ήταν «η κλωτσιά για να πέσουμε στον γκρεμό».

Τα τηλέφωνα του γραμματέα της Κ.Ο Βασίλη ‘Εξαρχου έχουν πάρει φωτιά, από οργισμένους βουλευτές οι οποίοι προφανώς δεν ξέρουν, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να διαχειριστούν τα νέο πακέτο μέτρων.

Μάρτυρας της κατάστασης και αποδέκτης της οργισμένης αντίδρασης των βουλευτών έγινε και ο Δημήτρης Ρέππας στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του ΚΤΕ, στη διάρκεια του οποίου ελάχιστα συζητήθηκε το θέμα του πειθαρχικού δικαίου που ήταν προγραμματισμένο.

Να συγκληθεί εκ νέου η Κ.Ο μετά την ανακοίνωση των μέτρων ζήτησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, την καταψήφιση του νομοσχεδίου εάν περιλαμβάνει κατάργηση του ΙΓΜΕ προανήγγειλε ο Χρήστος Μαγκούφης, να σταματήσουν οι βουλευτές να καλύπτουν την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και με αφόρητες πιέσεις η βουλή να καλείται να ψηφίσει τόσο σημαντικά θέματα είπε ο Μιχάλης Κατρίνης ενώ και η πρώην υπουργός Μιλένα Αποστολάκη ήταν ιδιαίτερα επικριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης «όταν ψηφίσαμε το μνημόνιο μας κατηγορούσαν για αναλγησία. Τώρα μας λένε και ανίκανους. Ε! αυτό δεν αντέχετε».

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που δεν μιλάνε, είτε στις συνεδριάσεις της Κ.Ο είτε στους ΚΤΕ. «Εμείς …οι σιωπηροί μπορεί να μην μιλάμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μας έχει η κυβέρνηση δεδομένους» τόνιζε βουλευτής που δεν θεωρείται από τους «συνήθεις ύποπτους».

Όλα αυτά σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό της κυβέρνησης, η οποία έχει να διαχειριστεί και το θέμα των καταγγελιών για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα μετά και τη χθεσινή πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν υπογραφές, ώστε να κληθεί στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής ο πρωην υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τον οποίο πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να «τον βγάλουν στη σέντρα». Πάντως αν και το κλίμα στην Κ.Ο είναι εκρηκτικό, στο Μαξίμου δεν έχουν εικόνα ότι κάποιος βουλευτής θα πάρει πάνω του την ευθύνη να ρίξει την κυβέρνηση, ειδικά σε μια τέτοια χρονική συγκυρία. Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος είναι η εφαρμογή των όσων αποφασιστούν αλλά και τι θα γίνει με την επόμενη δόση καθώς εκτιμούν ότι η δόση του Δεκέμβρη είναι η κρισιμότερη όλων.

http://www.briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *