Επίσκεψη Μέρκελ στα γερμανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν


Υπό τη σκιά της αυξανόμενης εναντίωσης της γερμανικής κοινής γνώμης στη στρατιωτική παρουσία της χώρας στο Αφγανιστάν, η Ανγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε το Σάββατο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τη γερμανική βάση στη βόρεια αφγανική επαρχία Κουντούζ.

Η κυβέρνηση Μέρκελ ζητά τον Ιανουάριο ανανέωση της κοινοβουλευτικής έγκρισης για τη στρατιωτική αποστολή στο Αφγανιστάν.

«Ο λόγος που είμαι εδώ είναι για να σας ευχαριστήσω» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στους στρατιώτες που υπηρετούν στη βάση της Κουντούζ, επαινώντας τη γενναιότητά τους και δηλώνοντας ότι η αποστολή τους είναι ζωτικής σημασίας.

«Μέχρι σήμερα μαθαίναμε ιστορίες σαν τις δικές σας από τα βιβλία για τους πολέμους» ανέφερε η Μέρκελ, αφότου άκουσε τους στρατιώτες να περιγράφουν πρόσφατη επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν στην επαρχία που γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη για τις ξένες δυνάμεις.
Η αιφνιδιαστική επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου ήλθε εν όψει της προγραμματισμένης για τον Ιανουάριο ψηφοφορίας στη Μπούντεσταγκ για την ανανέωση της κοινοβουλευτικής στήριξης στη γερμανική αποστολή στο Αφγανιστάν που αριθμεί 4.800 άνδρες.
Ελάχιστες λεπτομέρειες δόθηκαν στη δημοσιότητα σχετικά με την επίσκεψη –την τρίτη της Γερμανίδας καγκελαρίου στο Αφγανιστάν από το 2007.
Η Ανγκελα Μέρκελ έφτασε στη χώρα συνοδεία του Γερμανού υπουργού Αμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, όπως μεταδίδει το BBC.

Την περασμένη Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε είχε ανακοινώσει ενώπιον του Κοινοβουλίου ότι το Βερολίνο θα αρχίσει να αποσύρει ορισμένους στρατιώτες από το Αφγανιστάν το πρώτο εξάμηνο του 2011, και η αποστολή θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2014.
Ο Γκίντο Βέστερβελε τόνισε ότι η Γερμανία βρίσκεται στο Αφγανιστάν για να υπερασπιστεί τη δική της ασφάλεια, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η στρατιωτική της παρουσία δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα.
Κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα συμφωνήθηκε ότι οι αφγανικές δυνάμεις θα έχουν αναλάβει τον έλεγχο της ασφάλειας στη χώρα έως τα τέλη του 2014.

http://www.tovima.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

11 Comments

  1. Ανώνυμος

    όλοι στο κόλπο ….
    όλα για το χρήμα …
    και όλα για τη πρέζα…
    κόσμος αγγελικά φτιαγμένος.. , για αυτό πάμε κατά………#!%%^&^%*&^*^&(*(&*%^&)….

    Reply
  2. Ανώνυμος

    παιδιά βάζω 100 ευρώπουλα (δυστυχώς δεν περισσεύουν άλλα). βάλτε και εσείς κάτι για να τα δώσουμε αμοιβή σε όποιον ταλιμπάν καταφέρει να την φάει…

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΗΡΩΙΝΗ.

    ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΕ.

    Η ΡΩΣΙΑ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ.

    ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ;

    ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    τα ναρκωτικα ειναι πολύ μεγαλη μπίζνα και στο αφγανισταν παραγεται ολη η ηρωίνη του κόσμου

    Reply
  5. iera ellas

    εδω και 3 δεκαετιες ολοι οι μεγαλοι του πλανητη ασχολουνται με το αφγανισταν . καποια στιγμη στο μελλον θα μαθουμε γιατι/

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *