Διαγραφές εμπλεκομένων με σκάνδαλα ετοιμάζει ο Σαμαράς


Κάτω από τη βαριά σκιά των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν τη Ν.Δ. να συρρικνώνεται γύρω στο 18% και τον Κ. Καραμανλή να θεωρείται μακράν ο χειρότερος πρωθυπουργός και με καθοριστικές ευθύνες για την οικονομία, ο Αντώνης Σαμαράς κράτησε εκ νέου αποστάσεις από τη διακυβέρνηση της Ν.Δ.

«Μπαίνουμε σε μια εποχή, που χαράζουμε μια δυνατή κόκκινη γραμμή με το χθες», είπε μιλώντας στους μικρομεσαίους της Ν.Δ. «Δεν πρόκειται να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος, να κάνουμε ένα πρόγραμμα, και όταν γινόμαστε κυβέρνηση να το ξεχνάμε» τόνισε. Ζήτησε συγγνώμη και από τη νεολαία «εκ μέρους…..

της προηγούμενης γενιάς, που έφτασαν τα πράγματα εδώ», όπως είπε.

Σύντομα, ο Α. Σαμαράς θα προχωρήσει «στις ενδεδειγμένες κινήσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά κομματική πηγή, εννοώντας διαγραφές στελεχών που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις σκανδάλων.

Είναι σαφές ότι:

1Ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαπιστώνει πως η «νέα Ν.Δ.» αντί να φύγει μπροστά, την τραβάνε πίσω τα βαρίδια του αμαρτωλού κυβερνητικού παρελθόντος. Γι’ αυτό προσπαθεί τώρα να στείλει πιο ξεκάθαρα μηνύματα.

2Στη «σέντρα» αναμένεται να βγει η διακυβέρνηση της Ν.Δ. και στην εξεταστική επιτροπή για την οικονομία. Δημοσκόπηση της «Rass» (για το «zoomnews.gr») δείχνει βέβαια ότι το 91,2% ζητούν να διερευνηθούν οι ευθύνες από το 1981, διότι είναι διαχρονικές. Εφόσον όμως εντοπιστούν ποινικές ευθύνες, αυτές θα αφορούν μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, που ήταν υπουργοί Οικονομίας οι Αλογοσκούφης και Παπαθανασίου. Ενα σημαντικό σημείο αιχμής είναι η παραποίηση των στατιστικών στοιχείων.

3Ο Α. Σαμαράς σπεύδει να βγει από το κάδρο των ευθυνών, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος είχε χτυπήσει το «καμπανάκι». «Μπορεί πολλοί από μας να αντισταθήκαμε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σε αυτό τον κατήφορο που οδήγησε μέχρι εδώ, μπορεί κάποιοι από μας να βαρέσαμε “καμπανάκια”, αλλά η αλήθεια είναι μία: ότι η δική μου η γενιά βάσισε την ευημερία της υποθηκεύοντας το μέλλον το δικό σας», είπε στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ. Ομως, όταν ήταν ευρωβουλευτής, αργότερα βουλευτής και για εννέα μήνες υπουργός Πολιτισμού απέφευγε να κάνει κριτική στον Κ. Καραμανλή.

«Οχι στη συνενοχή»

Μιλώντας στους μικρομεσαίους, ο Α. Σαμαράς επανέλαβε ότι καταψήφισε τα μέτρα, γιατί «η κυβέρνηση μας πρότεινε έναν δρόμο που οδηγεί στο πουθενά -της το λένε όλοι». «Ηθελε τη συνενοχή της σιωπής. Από μας δεν πρόκειται να την έχει…» τόνισε. Αν γίνει κυβέρνηση δε, υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους.

Ο Α. Σαμαράς έχει πρόβλημα και με την κοινοβουλευτική του ομάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε («Βήμα») ότι, παρότι καταψήφισε τα μέτρα διότι ακολούθησε την κομματική πειθαρχία, «αν δεν υπερψηφίζονταν θα είχαμε χρεοκοπήσει στις 20 Μαΐου».

www.enet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *