Φθιώτιδα: Που θα βρεθούν οι αστυνομικοί για την εξωτερική φρούρηση του “Αλκατράζ” στο Δομοκό;

Προχωρά η πτέρυγα υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό, παραλήφθηκαν τα θωρακισμένα, αλλά….

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης μεταξύ των Αθανασίου και Δένδια και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, όπου…

συζητήθηκαν τα ζητήματα για την κατασκευή της ειδικής πτέρυγας υψίστης ασφαλείας στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι οι διαδικασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, ενώ ήδη έχουν παραληφθεί από τον Στρατό τα θωρακισμένα αυτοκίνητα που ζητήθηκαν και αποτελούν πλέον περιουσιακό στοιχείο της αστυνομίας αποκλειστικής διάθεσης για εξωτερικές περιπολίες των φυλακών.

Αυτό που δεν μας έχουν πει ακόμα είναι πόσοι αστυνομικοί χρειάζονται και από που θα βρεθούν…

Στη Φθιώτιδα ήδη υπάρχει πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού. Εαν σκέφτονται απλά να ενισχύσουν το Α.Τ. Δομοκού και να τα φορτώσουν όλα εκεί, θα είναι μεγάλο λάθος, αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο LamiaReport.

Για να υπάρξει σωστή φρούρηση από τη αστυνομία θα πρέπει να υπάρχει σε 24ωρη βάση τουλάχιστον μια διμοιρία απ΄ έξω, όπως στις φυλακές Κορυδαλλού. Υπάρχει επίσης το θέμα της επιτήρησης του χώρου και της κτιριακής υποδομής για τις αστυνομικές δυνάμεις.

Υπάρχει επίσης το θέμα των μεταγωγών στο νοσοκομείο και στα δικαστήρια. Όταν έχεις να κάνεις με τρομοκράτες και βαρυποινίτες εννοείται ότι τα μέτρα ασφαλείας θα πρέπει να είναι δρακόντεια.

Δεν μπορεί η μισή αστυνομική δύναμη της Φθιώτιδας να απασχολείται με τις φυλακές Δομοκού και οι κακοποιοί να αλωνίζουν στον νομό.

Η εκτίμηση είναι ότι χρειάζονται 250-300 αστυνομικοί, μόνο για την εξωτερική φρούρηση, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν ξεχωριστή βάση εκεί.

Αλήθεια τι έχουν να πουν για όλα αυτά οι Ενώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας και των Αξιωματικών της Στερεάς.

LamiaReport.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *