ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Οι πρόσφατες αιχμές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για επενδύσεις επιχειρηματιών που πρόσκεινται στην Μόσχα, σε χώρες «προβληματικές» όπως η Ελλάδα, …
προκάλεσαν ποικίλα σχόλια. Τότε ο Ρώσος πρόεδρος δήλωνε έκπληκτος που μια σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας , δείχνοντας τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και τις δραστηριότητες του στη Β. Ελλάδα.

Λίγες μέρες μετά ,ένας από τους μεγαλύτερους Ρώσους επιχειρηματίες, ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, με έδρα το Μονακό, εμφανίζεται να θεωρεί την Ελλάδα ως «ενδιαφέρουσα χώρα» για επενδύσεις. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του εκπροσώπου του Σεργκέι Τσερνίτσιν, μετά την σημερινή συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο του δισεκατομμυριούχου Ρώσου επιχειρηματία βρίσκεται ο τομέας του τουρισμού, με το ενδιαφέρον του να στρέφεται προς την αξιοποίηση των μαρίνων, αλλά και σύνθετων μικρών ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Μάλιστα άνθρωποι που ασχολούνται με την προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα, επισημαίνουν ότι ένας από τους τομείς στους οποίους υπάρχει μεγάλο περιθώριο για απορρόφηση κεφαλαίων είναι οι μαρίνες, οι οποίες όπως χαρακτηριστικά τονίζουν είναι τελείως αναξιοποίητες στη χώρα μας. Ο κ. Ριμπολόβλεφ, εκτός από τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, ενημερώθηκε και για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: People

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *