Γκάφα ολκής Αιγυπτίων: Γιόρτασαν την επέκταση της διώρυγας του Σουέζ με γραμματόσημα που είχαν πάνω τη διώρυγα του Παναμά

Για να γιορτάσει την προγραμματισμένη επέκταση της διώρυγας του Σουέζ, η Αίγυπτος αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά από γραμματόσημα ώστε να αναδείξει αυτό το τεράστιο έργο.
Το πρόβλημα είναι ότι οι σχεδιαστές φαίνεται να έχουν μπερδέψει τις διώρυγες καθώς ορισμένα από τα γραμματόσυμα δείχνουν τη διώρυγα του Παναμά!

Το νέο κανάλι θα φτιαχτεί κοντά στην ακτή της Μεσογείου και θα στοιχίσει περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία, κατά την κυβέρνηση, “θα προέλθουν μόνο από ενδιαφερόμενες αιγυπτιακές κοινοπραξίες, εταιρίες ή ιδιώτες”.

Από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εργασίες το έργο υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο. Θα αυξήσει τον αριθμό των πλοίων που το διαπλέουν καθημερινά από 49 σε 97 κατά μέσον όρο.

Τα έσοδα από τη διώρυγα του Σουέζ, που κυμαίνονται περίπου στα 3,8 δισ. ευρώ ετησίως, είναι μια σημαντική πηγή συναλλάγματος για την αιγυπτιακή οικονομία, που έχει πληγεί από την τριετή πολιτική αστάθεια, πλήττοντας την τουριστική βιομηχανία.

Πηγή: observers.france24

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *