Η ενεργειακή επάρκεια της χώρας

H ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας ήταν το βασικό μενού της ερώτησης Καρατζαφέρη σήμερα στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, παρουσία όμως Θεόδωρου Πάγκαλου, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της… εθνικής κυριαρχίας με αφορμή τις πρόσφατες αμφιλεγόμενες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
«Έχουμε την εθνική κυριαρχία να έχουμε δική μας εξωτερική πολιτική;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με….
αφορμή τις διεθνείς εξελίξεις με το Ιραν και ζήτησε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Πάγκαλου περί παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας.

«Υπάρχει η Ευρώπη των πατρίδων και η Ευρώπη των λαών, αυτό που λέμε ευρωπαίοι φεντεραλιστές δηλαδή, και είμαι ένας από αυτούς. Δεν είναι αμάρτημα ούτε έλλειψη πατριωτισμού», απάντησε ο Θ. Πάγκαλος, «και δεν καταλαβαίνω», πρόσθεσε, « γιατί ανακαλύψαμε τώρα ότι μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραχωρούμε εθνική κυριαρχία». Έδωσε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, διευκρινίζοντας πάντως ότι «αλλού υφίσταται και όντως πρέπει να την υπερασπιστούμε».

Ο κ. Καρατζαφέρης αντέτεινε ότι η Ελλάδα έχει εκχωρήσει πλήρως την εθνική κυριαρχία και τη διπλωματία με αποτέλεσμα να μας βλέπουν σαν τα…. «γκαρσόνια της Ευρώπης». «Υπάρχει», είπε, « δουλεία, για να μην πάμε κόντρα σε κάποιους. Δεν υπάρχει καμία δημοκρατία, δεν υπάρχει πια ΕΕ αλλά μόνο Γερμανία». Αναρωτήθηκε δε δηκτικά προς τον Θεόδωρο Πάγκαλο «πόσο νερό έχει τρέξει στην κοίτη του Ιλισού, από τότε που λέγατε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

Επί της ουσίας του ενεργειακού ζητήματος και των εξελίξεων στο Ιράν, ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει συμφέρον να μην επεκταθεί η χρήση πυρηνικών όπλων σε άλλες χώρες, όπως η Τουρκία, άρα, όπως ανέφερε «είμαστε αναγκασμένοι να συμμετέχουμε στην κοινή ευρωπαϊκή θέση», ενώ εκτίμησε ότι οι εξελίξεις μπορούν μεν να οδηγήσουν σε αύξηση της τιμής του πετρελαίου, μπορεί όμως να συμβεί και το αντίθετο.

«Θέλουμε συμμαχίες για τις δύσκολες στιγμές, κι είναι μια λύση το Ιράν. Ειδικά αν η χώρα φύγει από το ευρώ, τουλάχιστον να έχουμε εξασφαλίσει ενέργεια για τους πολίτες», επεσήμανε με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

http://www.briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *