Αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρία

Εάν εμπλακείτε σε κάποιο τροχαίο ατύχημα, η ασφαλιστική σας εταιρία είναι υποχρεωμένη να σας καταβάλλει αποζημίωση ανάλογη με τις καλύψεις που σας παρέχει.

Στη σπάνια περίπτωση που η εταιρία δε σας αποζημιώνει, για παράδειγμα για θραύση κρυστάλλων, τότε μπορείτε να διεκδικήσετε με αγωγή τα δικαιώματά σας, τα οποία προκύπτουν από τη σύμβαση. Αν εμπλακείτε σε ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα και έχετε μεικτή ασφάλεια, τότε η ασφαλιστική σας αποζημιώνει τον οδηγό του άλλου οχήματος και πληρώνει και τη δική σας ζημία. Αν υπαίτιος είναι ο οδηγός του άλλου οχήματος τότε δικαιούστε να στραφείτε εναντίον του και εναντίον της ασφαλιστικής του εταιρίας για να διεκδικήσετε αποζημίωση.

Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο μπορείτε να αξιώσετε την καταβολή αποζημίωσης είναι πλέον τα πέντε έτη από την ημέρα του ατυχήματος. Θα πρέπει βέβαια να γνωρίζετε ότι δεν ισχύει ο φιλικός διακανονισμός σε περίπτωση εμπλοκής στο ατύχημα περισσότερων από δύο αυτοκινήτων. Σε περίπτωση που η ασφαλιστική σας αρνηθεί την αποζημίωση ή καθυστερήσει αναίτια την καταβολή της, απευθυνθείτε εγγράφως στην εταιρεία και κοινοποιήστε την επιστολή στην ΕΚΠΟΙΖΩ.

Αν δε βρεθεί άμεση λύση διεκδικήστε τα δικαιώματά σας δικαστικώς, υποβάλλοντας αγωγή σε διάστημα το αργότερο πέντε (5) ετών από την ημέρα του ατυχήματος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *