Μαζική φυγή για το “μαχαίρι” στις συντάξεις


Μια πιο ήπια εκδοχή των μέτρων θα προσπαθήσει να περάσει το υπουργείο Eργασίας εστω και την τελευταία στιγμή πριν από την κατάθεση του ασφαλιστικόύ νομοσχεδίου καθώς οι επιταγές του μνημονίου για 40 χρόνια δουλειάς και κατάργηση του δικαιώματος συνταξιοδότησης κατω από τα 60 ξεσηκώνουν θύελλα διαμαρτυριών.

Ωστόσο, ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, σύμφωνα με τους εργαζομένους στα ασφαλιστικά ταμεία, θα οδηγήσει στο ψαλίδισμα των μειωμένων συντάξεων από 17,5 εως 26,4% ενώ οι πλήρεις συνταξεις μειώνονται κατά…
.

18% περίπου.
Στο συνέδριο των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία αποδοκιμασίες δέχτηκε ο γραμματέας κοινωνικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Γιωργος Κουτσιμπογιώργος, γεγονός που φανερώνει ότι η γενικοτερη δυσαρέσκεια από τις περικοπές αποδοχών αποτυπώνεται σε όλους τους χώρους.
Η μαζική φυγή παρά τις εγγυήσεις δεν έχει συγκρατηθεί .
Ενδεικτικά τις τελευταίες μέρες 900 αιτήσεις υποβλήθηκαν στις εφορίες και 700 στο ΙΚΑ.
Την ίδια ώρα τα ταμεία βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών και ειναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των συντάξεων.
Τα έσοδα του ΙΚΑ παρουσιάζουν μείωση το πρώτο τρίμηνο του 2010 10,20% κι αν αυτό συνεχιστεί έως το τέλος του 2010 θα έχει απώλεια εσόδων 1,1 δισ. ευρώ.

Ακόμη η εισφοροδιαφυγή ξεπερνάει τα 9 δισ. ευρώ ενώ η αξία της περιουσίας των ταμείων εμφανίζει κάμψη πάνω από 40%

θεμα online

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *