Υπ. Εργασίας: Εναρμονισμένο με τους κοινοτικούς κανόνες το πρόγραμμα στήριξης ανέργων

Τη διαβεβαίωση πως το πρόγραμμα για τη στήριξη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, θα είναι πλήρως…

εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει το υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Η ανεργία και η αντιμετώπιση της αποτελούν ύψιστης προτεραιότητας ζητήματα για το υπουργείο Εργασίας. Μόλις χθες, ανακοινώσαμε μία μεγάλη και σημαντική επιθετική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων ανέργων με επίκεντρο 75.000 ευκαιρίες εισόδου
τους στην αγορά εργασίας για το 2014.

Αν σε αυτό προσθέσουμε τις ήδη υλοποιούμενες δράσεις μέσα στο 2013 για 45.000 νέους ανέργους, δημιουργείται ένα ισχυρό πλέγμα παρέμβασης που αφορά σε 120.000 νέους. Δεν μένουμε, όμως, εδώ.

Με τον ΟΑΕΔ και τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, υλοποιούνται αλλά και σχεδιάζονται μία σειρά προγραμμάτων που αφορούν σε διάφορες κατηγορίες ανέργων και ευπαθών ομάδων.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας έχουμε θέσει, επιπλέον, και την ανάπτυξη σχετικής δράσης που αφορά σε οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο. Το πρόγραμμα σχεδιάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την
υλοποίηση του. Σε κάθε περίπτωση θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Προηγήθηκε δημοσίευμα της Καθημερινής που ανέφερε πως ο γενικός διευθυντής της διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της ΕΕ, Ρισέλ, απέρριψε το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ως μη συμβατό με τους Κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι η Κοινότητα θα απαιτήσει τα χρήματα πίσω σε περίπτωση που το πρόγραμμα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα έχει θεσμοθετηθεί με νόμο και έχει αποσπάσει την έγκριση της τρόικας.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν τάχιστα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Πηγή: http://www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *