Το χωριό της Ισπανίας που οι κάτοικοι έκαναν τις σπηλιές… σπίτια

Θα μπορούσατε να ζήσετε σε μια πόλη μέσα στα βράχια; Να περπατάτε σε στενά δρομάκια σκαλισμένα σε ένα φαράγγι; Να κατοικείτε σε σπίτια που έχουν σχηματιστεί από σπηλιές;

Οι κάτοικοι αυτής της πόλης μπορούν! Η ισπανική πόλη Σετενίλ ντε λας Μποτέγκας στην Ανδαλουσία, στην οποία κατοικούν 3000 άνθρωποι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος. Είναι εξ ολοκλήρου χτισμένη μέσα στο φαράγγι που έχει σχηματίσει ο ποταμός Ρίο Τρέχο, βορειοανατολικά του Κάδιξ.

Μπορεί σε εμάς να φαίνεται περίεργο και παράξενο το όλο θέαμα, αλλά η περιοχή κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια, σχεδόν αδιάλειπτα. Το φυσικό της πλεονέκτημα είναι ότι οι σπηλιές που σχηματίζονται στο φαράγγι έχουν πολύ πιο σταθερή θερμοκρασία από τη γύρω περιοχή, που κυριαρχείται από πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ναι, καλά καταλάβατε! Οι κάτοικοι της πόλης ζουν ουσιαστικά μέσα στις φυσικές σπηλιές του βράχου, έχοντας χτίσει προσόψεις σπιτιών και έχοντας διαμορφώσει τους εσωτερικούς χώρους! Έτσι απολαμβάνουν τον άπλετο χώρο που οι σπηλιές προσφέρουν αλλά και τη σταθερή θερμοκρασία.

Και αν νομίζετε ότι μιλάμε για ανθρώπους των σπηλαίων, ξανασκεφτείτε το. Η πόλη αυτή έχει τα πιο φημισμένα μπαρ και εστιατόρια της περιοχής και είναι γνωστή για τα παραδοσιακά της προϊόντα, το ελαιόλαδο, το μέλι , τα λουκάνικά της αλλά και το εξαιρετικό Ανδαλουσιανό της κρασί.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *