“Αιτήματα που χρονίζουν και πρέπει να λυθούν απο την σημερινή κυβέρνηση..”


Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , παρέστη την Πέμπτη 13 Μαΐου 2010 ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας.
Με αφορμή συνάντη ση που είχε ο Πρωθυπουργός με φορείς της Φθιώτιδας και βουλευτές της Περιφέρειας ο κ. Καρανίκας είχε την ευκαιρία να προβάλλει στον κ. Παπανδρέου τα μείζονα ζητήματα που αφορούν την Ευρυτανία.
Ξεκινώντας από την ανάπτυξη τοποθετήθηκε για την ανάγκη κατασκευής ενός δρόμου που θα είναι «σύντομος, ευθύς και ασφαλής » ήτοι ο άξονας Λαμία-Κaρπενήσi-Αγρίνιο, ενδεχόμενα και με νέα χάραξη, αίτημα που χρονίζει και πρέπει πια να….
.

λυθεί από τη σημερινή κυβέρνηση
Στη συνέχεια προέβαλε την ανάγκη δημιουργίας εσωτερικής οδοποιίας στο νομό, καθώς είναι απαράδεκτο για την Ελλάδα του 2010 να είναι η Ευρυτανία ο μόνος νομός χωρίς διαμορφωμένο εσωτερικό οδικό δίκτυο.
Σε ό,τι αφορά στα θέματα παιδείας στοχοθέτησε τη λύση για το παράρτη μα του Τ.Ε.Ι. Δασοπονίας είτε στην ανεξαρτητοποίηση του είτε στην ενίσχυσή του μέσα από μια μελλοντική δίκαιη χωροταξική κατανομή των εκπαιδε υτικών ιδρυμάτων.
Επιπρόσθετα ο κ. Καρανίκ ας πρότεινε την αξιοποίηση των εξαιρετικά σημαντικών αθλητικών υποδομών του νομού είτε σε εκπαιδευτικό επίπεδο είτε με προπονήσεις σημαντικών ομάδων στην πόλη του Καρπενησίου. Σε κάθε περίπτωση πάντως τόνισε ιδιαίτε ρα το πάγιο αίτημα για αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους του Τ.Ε.Ι. ώστε να υπάρχει η δυνατότητα απορρόφησής τους στην αγορά εργασίας.

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *