ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ- ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙ-ΤΣΙΠΡΑΣ…!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αν λειτουργήσει η δημοκρατία στην χώρα μας και γίνουν άμεσα εκλογές…
ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εκτός από πολύ ελάχιστες εξαιρέσεις, τα στελέχη του δεν έχουν συμμετάσχει σε κυβερνητικούς σχηματισμούς και ως εκ τούτου είναι πολύ ελάχιστες οι πιθανότητες να έχουν ανακατευτεί σε κάθε είδους διαπλεκόμενα συστήματα τα οποία διαχειρίζονται την εξουσία.
Επίσης το βέβαιο είναι ότι ο ΤΣΙΠΡΑΣ τον τελευταίο καιρό δείχνει να φοβάται και προσπαθεί να κινείται εκ’ του ασφαλούς , όσο βέβαια το επιτρέπουν οι συνθήκες λόγω του προφανούς των παρακολουθήσεων των τηλεφώνων, αποφεύγοντας ακόμα και να συνομιλεί από τηλεφώνου με τους βουλευτές του.

Από την άλλη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα προέρχονται, από πιέσεις τόσο πέρα του Ατλαντικού όσο και των Ευρωπαίων τα οποία γίνονται ακόμη δυσκολότερα με την σταδιακή δέσμευση της χώρας με τα μνημόνια τα οποία την εμπλέκουν στο μέλλον με τα διεθνή δικαστήρια.

Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως της χώρας το οποίο άπτεται και της δημοκρατικής της λειτουργίας, είναι ο έλεγχος της κατάστασης από την Ελληνική Ολιγαρχία η οποία μέσω του ολοκληρωτικού ελέγχου των κέντρων αποφάσεων ( νομοθετικών-δικαστικών-εκτελεστικών και ΜΜΕ) θα παλέψει με λύσσα για να μην χάσει τα κεκτημένα της των τελευταίων 100 ετών.

Από την άλλη ο ΤΣΙΠΡΑΣ έχει καλλιεργήσει ένα Ευρωπαϊκό προφίλ μιλώντας για συσπείρωση του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ καλώντας τις αντίστοιχες χώρες να αντιδράσουν.

Όλα τα παραπάνω, όχι μόνο προβληματίζουν πολύ σοβαρά τον Α. ΤΣΙΠΡΑ, αλλά επειδή το εγχείρημα της διακυβέρνησης μιας χώρας σε τέτοιες συνθήκες είναι πολύ τολμηρό, γιατί στην ουσία βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων στην ανατολική μεσόγειο απέναντι σε ισχυρά παγκόσμια συμφέροντα, τον φοβίζουν.

Το μείζον ερώτημα που μπαίνει άμεσα είναι αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΤΣΙΠΡΑΣ να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας σε τούτη την φάση;

Την απάντηση θα πρέπει να την δώσει ο Ελληνικός λαός ο οποίος θα πρέπει να είναι σύσσωμος και να αναλογιστεί τις περιστάσεις.

Επίσης το μόνο σίγουρο είναι ότι μια κυβέρνηση που απολαμβάνει την ευρύτητα λαϊκής αποδοχής είναι πάντα πολύ ισχυρή και μπορεί να αντισταθεί σε κάθε έναν που επιβουλεύεται την συνοχή και την δημοκρατική λειτουργία μιας χώρας.

Μπορεί ο κόσμος να εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. ΤΣΙΠΡΑ ακουμπώντας την τελευταία του ελπίδα στο σταμάτημα αυτής της πολιτικής;

Το αν έχει κυβερνητική πρόταση η όχι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα παραμύθι που καλλιεργείται με μοναδικό σκοπό να μειώνεται όλο και περισσότερο η αντίσταση του Ελληνικού λαού έναντι της Εθνικής υποδούλωσης της χώρας στα μνημόνια, ότι δήθεν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση.

Πέρα απ’ όλα αυτά, όμως αυτό που αρχίζει να γίνεται ολοφάνερο τον τελευταίο καιρό, είναι ότι το μνημονιακό και ολιγαρχικό σύστημα, έχουν επεξεργαστεί σχέδια για την αντιμετώπιση του φαινομένου ΤΣΙΠΡΑ όπως.

Είναι προφανής η διαφοροποίηση του ΑΛΑΒΑΝΟΥ ο οποίος προέρχεται μέσα από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε ότι αφορά το plan b, δηλαδή έρχεται να παίξει έναν ρόλο σαν του ΚΟΥΒΕΛΗ , ο οποίος για να εξυπηρετήσει την Ελληνική ολιγαρχία διαφώνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιο βαθμό ώστε να ανακόψει την νίκη του στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αφαιρώντας του ποσοστό περίπου 4-5%.

Από την άλλη, η ολιγαρχία της Ευρώπης έχοντας ετοιμάσει τον κατάλληλο μηχανισμό και έναν νεαρό πολιτικό με ευφράδεια λόγου, τον οποίο θα θέση απέναντι στον ΤΣΙΠΡΑ στην περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός, με σκοπό την γρήγορα φθορά του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να περάσει το μήνυμα για άλλη μια φορά ότι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην ΕΛΛΑΔΑ δεν έχει ποτέ πολιτική λύση στη διακυβέρνηση, δηλαδή να επαναληφθεί το φαινόμενο της ΕΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ.

Τέλος αυτό που έχει σημασία είναι ότι σε τούτη την ομορφότερη χώρα του κόσμου που ζούμε, τα προβλήματα τα δημιουργούμε μόνοι μας γιατί πάντα βρίσκεται κάποιος ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ που θα αξιοποιηθεί κατάλληλα και θα μας διαλύει.

thoureios.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *