Μια απόφαση-σταθμός για το ΠΑΣΟΚ

Έχει ειπωθεί πολλές φορές στο παρελθόν, και από εξαιρετικά έμπειρους και καταρτισμένους αναλυτές της ελληνικής εθνικής, πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας: Το ΠΑΣΟΚ… διάβασε το dna των Ελλήνων, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να το τροποποιήσει στα δικά του «κυβικά», και να καταφέρνει να κυβερνά απερίσπαστο, από το 1981 μέχρι και σήμερα, ακόμη και τις περιόδους που δεν…….
βρισκόταν στην κυβέρνηση.

Μεταξύ των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του ΠΑΣΟΚ, μπορεί κανείς να συναντήσει και μια προχωρημένη… αίσθηση του χιούμορ. Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, με ένα κόμμα που αυτοπροσδιορίστηκε ως Κίνημα, και από την ηγεσία του οποίου πέρασαν τρεις πολιτικοί εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους: Ο πληθωρικός Ανδρέας, ο «καχεκτικός» Σημίτης και ο «πολύ-πολιτισμικός» Γιώργος.

Αυτή την αίσθηση του χιούμορ, το ΠΑΣΟΚ και ο σημερινός αρχηγός του, δεν τη χάνουν ούτε σε κρίσιμες ώρες σαν και αυτές που διέρχονται το τελευταίο διάστημα. Έτσι, και μετά την πρόσφατη παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στην… Αφρική, για την κλιματική αλλαγή, η σημερινή ανακοίνωση αναβολής της αυριανής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, για την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, δίνει το στίγμα του μέλλοντος.

Μια συνεδρίαση που όλο το ΠΑΣΟΚ περίμενε με κομμένη την ανάσα, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε να εντάξει στους δικούς του ρυθμούς. Έχει ωστόσο ενδιαφέρον η ημερολογιακή σημειολογία της 27ης Δεκεμβρίου, του Αγίου Στεφάνου.

Στις 27 Δεκεμβρίου του 1947 λοιπόν, η κυβέρνηση του κεντρώου Θεμιστοκλή Σοφούλη στέλνει με αναγκαστικό νόμο στην παρανομία το ΚΚΕ, το ΕΑΜ και την «Εθνική Αλληλεγγύη». Με τον ίδιο νόμο ο κομμουνισμός θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Να υποθέσουμε ότι μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το μέλλον, το να είσαι ΠΑΣΟΚ θα θεωρείται… ποινικό αδίκημα;

www.statesmen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *