«Εχω κουραστεί να το διαψεύδω…»

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, ο κ. Παπακωνσταντίνου απέρριψε εκ νέου την έπιλογη για αναδιάρθρωση χρέους τονίζοντας ότι το κόστος μιας τέτοιας κίνησης θα ήταν πολύ μεγαλύτερο της όποιας ωφέλειας, ενώ αργότερα επανέλαβε ότι και το Ταμείο έχει από την πλευρά του διαψεύσει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο συζητείται. Σε ανάλογη διάψευση προχώρησε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε εκτενώς στις προχθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2012 – 2015, επαναλαμβάνοντας την….
πεποίθησή του ότι η ελληνική οικονομία θα επιτύχει πρωτογενή πλεονάσματα και ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη. Αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ο υπουργός σημείωσε ότι «δημόσια περιουσία που δεν αξιοποιείται αποτελεί σπατάλη, την ώρα που ζητάμε τόσες θυσίες από τον ελληνικό λαό».
Δεν ασκώ προσωπική πολιτική
Ο κ. Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε στην αντιπολίτευση («να μας πουν με ποιο άλλο τρόπο θα σταματήσει η χώρα να ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει») ενώ κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται ο ίδιος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι δεν ασκεί προσωπική αλλά εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική και ότι ο ίδιος «κρίνεται από τους Έλληνες πολίτες και, βεβαίως, ανά πάσα στιγμή από τον πρωθυπουργό».
Και συμπλήρωσε: «Εγώ θα κάνω τη δουλειά μου. Εκφράζω την πολιτική μιας κυβέρνησης που αποφάσισε να μην αφήσει τη χώρα να χρεοκοπήσει». Επανέλαβε δε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συγκρουσθεί «με συμφέροντα και λαϊκίστικες φωνές, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος».
Οσο δεν αυξάνονται τα ελλείμματα το χρέος θα αυξάνεται
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου ως ένα από το πια φιλόδοξα αυτού του τύπου και μίλησε για παρεμβάσεις σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς για την οικονομία: λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, τομείς που χρειάζονται ιδιωτικά κεφάλαια και ιδιωτική τεχνογνωσία για να μπορέσουν να εκσυγχρονιστούν, να αλλάξουν, και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, επενδύσεων και ανάπτυξης.

«Αυτό το οποίο επιχειρούμε να κάνουμε αυτήν την στιγμή είναι να μειώσουμε τα ελλείμματα. Γιατί σε αυτήν την χώρα, όσο δεν μειώνονται τα ελλείμματα το χρέος θα αυξάνεται. Γι΄ αυτό όποιος θέλει να ρωτήσει εάν αποτυγχάνει ή επιτυγχάνει η οικονομική πολιτική και όχι ο συγκεκριμένος υπουργός, θα πρέπει να έρθει να μας πει με ποιον άλλο τρόπο και με ποιες άλλες παρεμβάσεις, η χώρα θα σταματήσει να ξοδεύει κάθε χρόνο 20 με 25 δισ. παραπάνω από όσα έχει. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Και αν αυτό δεν αντιμετωπιστεί τώρα θα συνεχίσουμε να φορτώνουμε χρέη στις επόμενες γενιές. Και εμείς αυτό δεν θα το κάνουμε», είπε.
Η δημόσια συζήτηση κάνει κακό στη χώρα

Σχετικά με τον ρόλο τον διεθνών αγορών, ο κ. Παπακωνσταντίνου, τόνισε: «Αλίμονο εάν η πολιτική αυτής της κυβέρνησης εξαρτιόταν από την καθημερινή μεταβολή στις αγορές. Εμείς έχουμε έναν στόχο και είναι πολύ καθαρός. Θα μειώσουμε τα ελλείμματα, θα ξαναφέρουμε την ανάπτυξη, θα διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή στην χώρα και θα την βγάλουμε από την κρίση».

Μιλώντας για τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέου ανέφερε: «Δεν συζητάμε απολύτως τίποτα. Είναι άλλο πράγμα η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ και είναι άλλο πράγμα ο ιδιωτικός τομέας. Στον ιδιωτικό τομέα δεν συζητάμε κάτι αυτή τη στιγμή και η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης, η δημόσια συζήτηση που γίνεται δυστυχώς στην Ελλάδα κάνει κακό στη χώρα».

ethnos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

  1. Ανώνυμος

    CORALITOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO…..
    ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΣ ΟΜΕΛΕΤΑΑΑΑ
    ΣΩΤΗΡΑΑΑΑΑ Ε ΣΩΤΗΡΑΑΑΑΑΑΑ
    ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΜΩΡΕ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΜΥΤΗ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΑΕΙ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΡΕ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΛΠ ΚΑΦΡΩΝ. ΕΜΕΙΣ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΣΕ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΒΕΡΣΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΟΓΑΜΠΡΟΣ. ΟΥΣΤ ΨΕΥΤΗ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    σταματηστε να αυτοεξεφτελιζεστε κυριοι γιατι η χωρα εφτασε σε αυτα τα χαλια και με την δικη μας βοηθεια ψηφιζωντας τους!Γι΄αυτο μην το παιζουμε και θυματα γιατι ολοι γνωριζαμε οτι η χωρα απο το 1981 και εντευθεν ζουσε με δανεικα,εμας μας εδιναν ψιχουλα και η γενια του πολυτεχνειου εφτιαχνε αμυθητες περιουσιες στην υγεια των κοροοιδων.ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ!!!!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Εκτός απο το πουτανογέννημα της Goldman sachs,το οποίο στάλθηκε εδώ για να υπογράψει τον αφανισμό μας,τους τελευταίους μήνες,μέρες βλέπουμε την επιστράτευση όλων των προδοτών του έθνους.
    Του Σημίτη,του θεωδοράκη,του παπούλια και φυσικά όλων των πολιτικών όλων των κομμάτων.Αριστεροί δεξιοί,κεντρώοι και όλα τα λιμά πέρνουν διαταγή να σπεύσουν στο πλευρό του απίθανου αρχιπροδότη τζεφρυ,πέζοντας ο καθένας το ρόλο του.
    Στο πλευρό βέβαια, για την τελική πτώση της Ελλάδος,δεν μπορεί να έμενε απ έξω ο λεγόμενος "πνευματικός κόσμος"(κάποιοι πρυτάνεις,οικονομικοί αναλυτές,συγραφείς,ιστορικοί κ.λ.π. μασόνοι όλοι)άλλοι πατριώτες,άλλοι δημοκράτες και άλλοι της μανας τους.
    Εγώ σαν εργάτης αγράμματος κατάλαβα εδώ και ενα χρόνο ότι ξεπουλάει την Ελλάδα το πουτανογέννημα,αυτοί χαμπάρι δεν πήραν?
    Τέλος πάντων αυτα οι Έλληνες τα ξέρουν τζάμπα τα γράφω αλλα το κάνω για εκτόνωση μέχρι να ρθει αυτη η άγια ώρα να πάρω το όπλο μου.ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ!ΠΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΑΙ?

    Υ.Γ.Ξέχασα να γράψω για τους φίλους μου τους δημοσικάφρους…χωρίς λόγια…για σκότωμα!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Την εχεις πατησει μεγαλε σαν τον βοσκο με τον λυκο,αντε τωρα να σε πιστεψουν.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Κύριε Υπουργέ Ανευ Ψήφων,
    Πάντα οι εκάστοτε πρωθυπουργοί διόριζαν και κανέναν εξωκοινοβουλευτικο αλλά Προσωπικοτητα ανεγνωρισμένη στο επαγγελμά του και στην κοινωνία-Ο κ Πρωθυπουργός θέλησε να πρωτοτυπήσεις και σε αυτό.
    Και μπροστά σε αυτο το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ μπάχαλο φρόντισε οι Εξωκοινοβουλευτικοί να είναι της απόλυτης προσωπικής του υποταγής κλπ κλπ κλπ– Αν εσύ ΤΣΑΡΟΥΛΗ του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ βαρέθηκες να διαψεύδεις τις αυτοδιαψευσεις σου,εμείς τι πρέπει να πουμε με όσα εκανες και κάνεις και συνέχεια αυτοδιαψευδεσαι κατά κράτος.–Πές μας μια προβλέψη που έπεσες μέσα.—Αλήθεια ποιος σου έδωσε το Δικαίωμα να παιρνεις το προσωπικό αεροπλάνο του μεγάλου ΣΕΙΧΗ και να πας για υπηρεσιακούς λόγους …στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ κλπ κλπ–Θα σου κοπει ο κωλαρακος να πας με με της Γραμμής–Εγώ βρε ΑΝΑΛΓΗΤΕ θα κάνω ΠΑΣΧΑ με κατεψυγμένο κρέας γιατί πήρα δώρο ΠΑΣΧΑ 195 ΕΥΡΩ –Η Γυναίκα του Καίσαρα δεν Πρεπει μόνον…..αλλά εσεις ολοι εξαιρεθηκατε λογω της αυτοθυσιας σας να σωσετε την Ελλαδα απο την χρεωκοπία και ως ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ έχετε μάθει στην κρατική ΜΑΣΑ.–Ασε τις αθλιοτητες οτι ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ να ΔΙΑΨΕΥΔΕΙΣ εμείς ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ να σε ακουμε και να σε βλεπουμε γιατι ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΕΣΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ—-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ–

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *