Επεισόδια στο Ντονέτσκ – Αποκλειστικές εικόνες

Ομάδες νεαρών φτάνουν με λεωφορεία στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, έτοιμοι να δημιουργήσουν επεισόδια 3 μέρες πριν το….

δημοψήφισμα και το καταφέρνουν. Διαβάστε τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του briefingnews από την Ουκρανία, Μαρία Γιαχνάκη.

Απολογισμός; Δεκάδες τραυματίες από τους διαδηλωτές κι ένας νεκρός. Στο Ντονέστσκ φτάνουν αργά το απόγευμα της Πέμπτης δήθεν διαδηλωτές για να φωνάξουν υπέρ της Κριμαίας και των δικαιωμάτων της.

Οι κάτοικοι της περιοχής όμως είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν τον τόπο τους από προβοκατόρικες διαδηλώσεις και απεσταλμένες ομάδες που στήνουν επεισόδια γι αυτό και δεν τους αφήνουν να περάσουν.

Θεωρούν ότι η παρουσία τους εκεί γι’ άλλη μια φορά θα δημιουργήσει κλίμα το οποίο θα εκμεταλλευτούν όσοι δεν θέλουν να γίνει το δημοψήφισμα.

Ακολουθούν συγκρούσεις μεταξύ τους κι ενώ η αστυνομία προσπαθεί να περιορίσει τα επεισόδια, οι νεαροί βγάζουν αυτόματα από τα μπουφάν τους χημικά και τα πετούν στην αστυνομία και στους κατοίκους που μπαίνει ανάμεσά τους.

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδες νεαρών προσπαθούν να δημιουργήσουν επεισόδια για να επέλθει το χάος.

Άλλωστε όπως βλέπετε στα πλάνα που εξασφάλισε το BriefingNews υπάρχει χάος και μίσος ανάμεσα στους διαδηλωτές.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μάλιστα που αναφέρεται θάνατος διαδηλωτή σε άλλη ουκρανική πόλη, εκτός του Κιέβου.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ

Την ίδια ώρα η προσπάθεια προπαγάνδας από κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης φαίνεται να μεγαλώνει αφού προσπαθούν να παρερμηνεύσουν ακόμη και το πρόγραμμα της μαχητικής εκπαίδευσης που κάνουν οι μονάδες του ρωσικού στρατού σε διάφορες περιφέρειες συνδέοντας αυτές τις ασκήσεις με το θέμα της Ουκρανίας.

Είναι γνωστό από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας όμως ότι είναι σε εξέλιξη οι ασκήσεις που αποβλέπουν στην ολόπλευρη εκτέλεση εκπαιδευτικών και μαχητικών στόχων σε άγνωστα τοπία και σε αδοκίμαστα πολύγονα και ότι οι ασκήσεις αυτές θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος Μαρτίου .

ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Σύμφωνα με το κλίμα που επικρατεί στην Κριμαία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι υπέρ της Ρωσίας. Και δεν είναι μόνο οι Ρώσοι κάτοικοι υπέρ αυτής της λύσης αλλά και οι έλληνες που ζουν στην Κριμαία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το βράδυ της Τετάρτης μάλιστα συγκεντρώθηκαν στην Συμφερόπολη και συμφώνησαν να στηρίξουν την λύση της Ρωσίας. Το ίδιο διατυμπανίζουν και αρκετοί Τάταροι παρά το γεγονός ότι δεν το κάνουν επίσημα γνωστό είναι πεπεισμένοι ότι η Κριμαία θα ακολουθήσει την φιλορωσική λύση.

ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΓΕΜΑΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Οι πτήσεις που φθάνουν στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης έρχονται μόνο από την Ρωσία και είναι γεμάτες από δημοσιογράφους παρατηρητές και διπλωμάτες.

Οι μέρα του δημοψηφίσματος άλλωστε πλησιάζει και όλοι θα πρέπει να είναι στις θέσεις τους για να ζήσουν ένα πραγματικά ιστορικό γεγονός για την Ουκρανία.

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *