Η άγρια ομορφιά των Αστερουσίων (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πρόκειται για τον ορεινό όγκο που δεσπόζει στο νομό Ηρακλείου! Τα Αστερούσια όρη είναι μοναδικά σε ομορφιά …

Γυπαετοί, κοκκαλάδες βρίσκουν καταφύγιο εκεί, φαράγγια και άγρια μονοπάτια που καταλήγουν στο Λιβυκό Πέλαγος συμπληρώνουν την εικόνα …

Μία βόλτα στα Αστερούσια με φωτογραφική μηχανή μπορεί να δώσει συγκλονιστικά στιγμιότυπα. Τους κοκκαλάδες δεν τους προλάβαμε. Τα όρνια που πετάνε από ψηλά τα κόκκαλα τα ψόφιων ζώων, προκειμένου να τα σπάσουν και να καταφέρουν να φάνε το μεδούλι τους, έχουν βρει καταφύγιο στο βραχώδες τοπίο των Αστερουσίων. Τα βλέπεις να πετάνε και μαγεύεσαι …

Όμως και ο ήχος των Αστερουσίων είναι διαφορετικός. Η απόλυτη σιωπή που σπάει από τα σκλαβέρια των προβάτων που αναζητούν λίγη σκιά στα βράχια … Βάζουν το κεφάλι τους όλα μαζί στη σκιά των βράχων και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του βουνού!

Μαγεύεσαι όμως και από το τοπίο όταν κατηφορίζεις πια στο Νότο. Ο χωμάτινος δρόμος που διασχίζει τα Αστερούσια οδηγεί στο προσκύνημα του Αγίου Νικήτα και στο φοινικόδασος που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα με φοίνικες του Θεόφραστου που όμως λίγοι γνωρίζουν …

Όσο για τη θάλασσα που απλώνεται στα πόδια του βουνού …είναι μία τεράστια γαλάζια αγκαλιά από την Κρήτη μέχρι τη Λιβύη !

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *