Τελευταία Νέα

Στουρνάρας: Δεν θα βάλουμε με τίποτα νέους φόρους

Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει νέους φόρους έδωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Απέρριψε κατηγορητικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας το…

ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων. “Νέους φόρους δεν θα βάλουμε με τίποτε”, είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ερωτηθείς για την πορεία και την προοπτική της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Παράλληλα, απαντώντας στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ περί επιβολής νέου μνημονίου μετά τις ευρωκάλπες του Μαΐου, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως “υπάρχει δημοσιονομικός χώρος” και συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη για νέα μέτρα, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως και η τρόικα έχει αποδεχτεί την ύπαρξη αυτού του περιθωρίου.

Μεταξύ άλλων, παραδέχτηκε ότι υπάρχει φοροδιαφυγή, κυρίως στα υψηλά στρώματα, τονίζοντας ωστόσο ότι “σιγά σιγά σφίγγει ο κλοιός όσον αφορά αυτούς που φοροαποφεύγουν και φοροδιαφεύγουν”.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στη Βουλή θα περιλαμβάνεται και διάταξη σχετικά με τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα. “Έχουμε βρει έναν τρόπο που θα ξεπαγώσει την αγορά”, σημείωσε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *