Λήστεψαν ένα αεροπλάνο γεμάτο διαμάντια

Μοιάζει πιο πολύ με σενάριο χολιγουντιανής παραγωγής, ενώ αφήνει έκθετο το αεροδρόμιο των Βρυξελλών και τις τοπικές αρχές και δημιουργεί πονοκέφαλο για τις
ασφαλιστικές εταιρίες που είχαν αναλάβει την ασφάλιση του φορτίου διαμαντιών, το οποίο εκλάπη μέσα από αεροσκάφος ενώ ήταν προσγειωμένο.

Οι αρχές ήδη κάνουν λόγo για τη μεγαλύτερη ληστεία διαμαντιών στην ιστορία, ενώ η συνάφεια με ένα περιστατικό σε εμπορικό κέντρο του Λονδίνου πριν από λίγο καιρό προκαλεί αναστάτωση.

 Σύμφωνα με τους υπολογισμούς οι ληστές έχουν στα χέρια τους διαμάντια συνολικής αξίας της τάξης των 50 εκατ. δολαρίων, ενώ άλλες εκτιμήσεις υπολογίζουν την αξία στα 470 εκατ. δολάρια.

Η διαφορά των εκτιμήσεων έγγειται σε πολλούς παράγοντες και έχει σίγουρα να κάνει με την πληροφόρηση που είχε δωθεί για λόγους ασφαλείας και με την ασφαλισμένη αξία του φορτίου.

Σύμφωνα με τις αρχές οι δράστες ήταν καλά προετοιμασμένοι καθώς η ληστεία διήρκεσε το πολύ πέντε λεπτά.

Μπήκαν στην πίστα του αεροδρομίου από μια τρύπα σε ένα φράχτη στις 19,45 το απόγευμα. Κρατούσαν πολυβόλα και ήταν 8, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες και τις κάμερες του αεροδρομίου. ηταν ντυμένοι με στολέ αστυνομικών και οδηγούσαν δυο σκουρόχρωμα βαν, με σειρίνες, έτσι ώστε να θυμίζουν ααστυνομικά αυτοκίνητα και να μην κινήσουν υποψίες.

 Οι αρχές ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχουν τραυματισμένοι ενώ δεν χρειάστηκε να πέσει ουτε μια σφαίρα. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν το ένα φορτηγάκι που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε σε μικρή απόσταση καμένο ολοσχερώς.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη Antwerp του Βελγίου θεωρείται πρωτεύουσα του εμπορίου διαμαντιών και πολύτιμοι λίθοι αξίας δισεκατομμυρίων διακινούνται στην περιοχή.

Πριν περίπου από μια δεκαετία μια εξίσου εντυπωσιακή ληστεί πολύτιμων λίθων αξίας 100 εκατ. δολαρίων είχε ταράξει την κατά τα άλλα υποτονική ζωή των κατοίκων.

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *