ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ:

ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η λαϊκή οργή μετριέται σε εκατομμύρια «κλικ»
Οι συντελεστές του Debtocracy το παρουσιάζουν αποκλειστικά στα «Επίκαιρα»
Καρέ καρέ τις μαύρες μέρες της Ελλάδας υπό την κατοχή του ΔΝΤ παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ Debtocracy – Χρεοκρατία, που κατέγραψε ρεκόρ τηλεθέασης. Πρωταγωνιστής είναι η φτώχεια, τα «λουκέτα» και η…..
ανεργία που έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στη ζωή μας, αφότου έγινε η προσφυγή στον κατ’ ευφημισμό μηχανισμό διάσωσης. Μεγάλο μέρος της πρωτοφανούς επιτυχίας του το οφείλει στο ότι έχει πρόταση. Συγκεκριμένα, προβάλλει τη λύση του Ισημερινού για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να μάθει τι χρωστά, σε ποιον τα οφείλει και υπό ποίους όρους τα δανείστηκε.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΙ 6 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήθος ερωτημάτων εγείρει η πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις επιταγές τις τρόικας. Έρχονται νέα μέτρα, έπειτα από αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός; Γιατί, ενώ πληρώνουμε, το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται; Γιατί προσφύγαμε στο ΔΝΤ; Πότε θα έρθει η ανάπτυξη; Ο Γιώργος Αυτιάς παρουσιάζει στα «Επίκαιρα» τις 6 μεγάλες αλήθειες που κρύβει η κυβέρνηση.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ:
«ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ»

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τάσσεται υπέρ της επιμήκυνσης του χρέους με ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου, καθώς, όπως τονίζει, «είναι ευκταία» και θεωρεί πιθανή την προσφυγή στον προσωρινό και στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης. Παράλληλα πιστεύει ότι θα πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος στις λεγόμενες ΔΕΚΟ στρατηγικού χαρακτήρα, ενώ σε ό,τι αφορά στην ανεργία ξεκαθαρίζει πως όσο υπάρχει ύφεση αυτή θα αυξάνει, φωτογραφίζοντας το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ – ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σε περιδίνηση χωρίς τέλος έχει μπει η κυβέρνηση, η οποία σπαράσσεται από εσωτερικές έριδες. Ο πρωθυπουργός είναι πλέον μόνος, χωρίς στηρίγματα, έχοντας μαζί του μόνο ελάχιστους συνεργάτες του –υπουργούς και μη–, ενώ απέναντί του βρίσκεται σχεδόν το σύνολο των κορυφαίων στελεχών. Τι υποστηρίζουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και υπουργοί σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, ποια λάθη χρεώνουν στον πρωθυπουργό και το επιτελείο του.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ:
«Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και ένας από τους πρώτους που έκαναν ανοιχτά λόγο για ανάγκη διαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της ουσιαστικά τορπιλίζει την όποια συναίνεση, ενώ εκτιμά πως το φως στο βάθος του τούνελ ολοένα και απομακρύνεται. Προαναγγέλλει το «Ζάππειο II» τον επόμενο μήνα, που θα περιέχει σαφή μέτρα και προτάσεις για την έξοδο από την κρίση. Παράλληλα, δεν αποκλείει την πιθανότητα διενέργειας πρόωρων εκλογών, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ είναι καθ’ όλα έτοιμη, και εκφράζει την ανησυχία του για την αποδοκιμασία της ίδιας της πολιτικής από τους πολίτες.

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΣΕΠ, ΚΑΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ… ΡΟΛΟ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει βαλθεί να ξεφορτωθεί ορισμένες από τις πιο απαιτητικές αρμοδιότητές της… Στο προηγούμενο τεύχος μας αποκαλύψαμε την επικείμενη ανάληψη από το ΑΣΕΠ αρμοδιοτήτων που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων – μετατάξεις, αποσπάσεις, πειθαρχικές κυρώσεις, άδειες κ.λπ. Η τάση αυτή κλιμακώνεται, μάλιστα, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης λένε πως η πολιτική ηγεσία προτίθεται να ενισχύσει το Συνήγορο του Πολίτη με σημαντικές αρμοδιότητες που αφορούν στις σχέσεις κράτους – πολίτη.

ΝΑΥΤΙΛΙΑ: «ΣΩΣΙΒΙΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Αν υπάρχει ένας κλάδος της οικονομίας που επιβεβαιώνει πλήρως το απόφθεγμα ότι «η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες», τότε αυτός είναι η ναυτιλία. Ένας κλάδος που έχει καταφέρει να ξεφύγει από τη σκληρή διεθνή κριτική που δέχεται η ελληνική οικονομία και η χώρα γενικότερα, λειτουργώντας ως ο καλύτερος πρεσβευτής μας στο εξωτερικό και κρατώντας ψηλά το εθνικό γόητρο όχι μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων, πολιτικής και κύρους στα διεθνή fora, αλλά και σε επίπεδο συγκεκριμένων οικονομικών μεγεθών και πολιτικών.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Πριν από δέκα περίπου ημέρες ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «σέρφαρε» στο internet και έπεσε πάνω στην είδηση που έλεγε ότι στο Βισμπάντεν της Γερμανίας πέταξαν αβγά στον πρόεδρο της χώρας. «Τι συνέβη; Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ Τοπική στο Βισμπάντεν;» αναρωτήθηκε σκασμένος στα γέλια! Το ιστορικό στέλεχος, γνωστό για την πολιτική του σκέψη αλλά και το χιούμορ του, είχε αποτυπώσει μέσα σε λίγες λέξεις, με μεγάλη δόση ειρωνείας, το σχέδιο της κυβέρνησης για στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας ή αποδοκιμασίας κόντρα σε κυβερνητικά στελέχη. Το σχέδιο έχει παρελθόν, παρόν και –όπως ελπίζουν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ– «λαμπρό μέλλον». Ο κύριος εκφραστής του είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος…
Την επικαιρότητα σχολιάζουν οι: Σταύρος Λυγερός, Νίκος Κοτζιάς, Ζέζα Ζήκου, Μιχάλης Ιγνατίου, Μενέλαος Γκίβαλος, Γιώργος Δελαστίκ, Ανδρέας Αθανασίου, Στρατής Λιαρέλλης, Γιάννης Τριάντης κ.ά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *