Ξενοδοχεία: Κατακόρυφη πτώση


Μόνο το 25% των ξενοδοχείων σε όλη την επικράτεια θα ανοίξει την περίοδο του
.Πάσχα, εκτίμησε μέσω του ΣΚΑΪ ο γγ του Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής και οικονομικός επόπτης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία…
.

… οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι είναι πολύ μειωμένες σε σχέση με πέρσι.
«Πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει», είπε ο κ. Βασιλικός. Σημείωσε όμως ότι επειδή οι κρατήσεις από το εξωτερικό έχουν κλειστεί από πέρσι – και άρα με περσινές τιμές – «ακόμα και εάν φέτος σημειωθεί άνοδος των διανυκτερεύσεων δε θα έχουμε αύξηση του τζίρου».
Σε ό,τι αφορά στις διανυκτερεύσεις της Αθήνας, σύμφωνα με τα στοιχεία το 2009 έκλεισε με πτώση 17% και σύμφωνα με τον κ. Βασιλικό αυτό δεν πρόκειται να ανατραπεί φέτος, αφού δεν έχουν ληφθεί ουσιαστικά προβλήματα, όπως η εγκληματικότητα.
«Αυτή τη στιγμή η Ομόνοια κατατάσσεται στο Ίντερνετ μέσα στις πιο δέκα επικίνδυνες περιοχές παγκοσμίως», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλικός και προέβλεψε ότι κατά πάσα πιθανότητα Μάιο και Ιούνιο, όπου ο τουρισμός «ανεβαίνει» στην Αθήνα, δεν πρόκειται να γίνουν προσλήψεις.
Καταλήγοντας, ο γγ της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις για την άνοδο του τουρισμού, όπως έχει κάνει η Κωνσταντινούπολη που έχει αξιοποιήσει το συνεδριακό της τουρισμό πετυχαίνοντας διαρκώς αύξηση του τουρισμού της. «Αντιθέτως η Ελλάδα ούτε την Ολυμπιακή της ‘προίκα’ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *