Μήπως είσαι υποκριτής ;

Ψάξε να βρείς τον εαυτό σου μέσα στο κείμενο εύχομαι να μην τον βρείς…

Έχουμε έναν θησαυρό και δεν κάνουμε τίποτα όχι μόνο για να τον μάθουμε αλλά και για να τον ζήσουμε και αυτός δεν είναι άλλος από την Ορθόδοξη αλήθεια. Πάμε να δούμε όμως , πόσο υποκριτές είμαστε.
Γεννιόμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί μέσα δηλαδή στην αληθινή πίστη όπου ο…..
Υιός του Θεού έγινε άνθρωπος ώστε να μας διδάξει της πνευματικές νουθεσίες για την σωτηρία μας και εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα.
Δεν ερευνούμε γιατί είμαστε Ορθόδοξοι και τι σημαίνει αυτό. Στην συνέχεια της ζωή μας γινόμαστε άθεοι, δωδεκαθεϊστές ή αιρετικοί έχουμε όμως το βάπτισμα διότι γνωρίζουμε ότι μπας και η Ορθοδοξία είναι η αλήθεια και καλά να έχουμε μια πισινή που λέει ο λαός.

Γιορτάζουμε κοσμικά Χριστούγεννα και Πάσχα. Πάμε τα Χριστούγεννα στα μπουζούκια ενώ Χριστούγεννα σημαίνει να συναντήσουμε της ωδές για την αναγγελία γέννησης του θεανθρώπου δηλαδή στην εκκλησία αλλά εμείς τα πίνουμε στις πίστες. Το Πάσχα τρώμε σαν τα μοσχάρια την λαμπρή αντί να αναρωτηθούμε ο Ιησούς σταυρώθηκε για μένα αλλά γιατί; Γιατί λεμέ καλά Χριστούγεννα; αναρωτηθήκαμε ποτέ; ή Χριστός Ανέστη; τι σημαίνουν αυτές οι μέρες ;

Αρνούμαστε την εκκλησία αλλά όταν το παιδί μας πάθει κάτι τρέχουμε στον παπά να μας κάνει ευχέλαιο ή προσπαθούμε σαν τρελοί να μάθουμε για κάποιον άγιο γέροντα η κάποια προσευχή άγιου για να μας βοηθήσει.

Καλά δεν διερωτήθηκες ποτέ την ώρα που βλέπεις στην κάσα τον πατέρα σου ,την μάνα σου ,το παιδί σου , Τι στο καλό γίνεται μετά ;

Ανάβεις καντήλι παραφινέλαιου διοτι απλά λες οτι δεν πειράζει το ίδιο είναι , χωρις να γνωρίζεις φυσικά ότι ο Ιησούς προσευχήθηκε στο κήπο των ελαίων. Στο Χριστό προσφέρεις και καίς αυτό που τρώς αυτό σημαίνει θυσία και προσφορά αλλά μπας και γκρεμιστεί ο Χριστός που εσύ έχεις κεντήσει μέσα σου αρνήσε την αλήθεια.

Δεν μπορείς να κάνεις νηστεία αλλά κάνεις δίαιτα για να πας Μύκονο το καλοκαίρι και μετά έχεις απαιτήσει αν υπάρχει Χριστός με τα δικά σου δεδομένα να σε σώσει.

Πας και κοινωνάς ανεξομολόγητος θεωρώντας σαν ημιμαθής και ανόητος ότι αμαρτία είναι μόνο αν πυροβολήσεις άνθρωπο και όχι η σαπίλα του εγωϊσμού και τα πλοκάμια του που έχεις μέσα στην καρδιά σου.

Θεωρείς ότι ο Θεός είναι παντού και μέσα σου Θεοποιώντας τον Εγώ σου και καταδικάζοντας τον εαυτό σου σε απώλεια χωρίς να το συνειδητοποιείς.

Αρνήσε τον Χριστό αλλά όταν σου μιλήσουν για διάβολο και σατανισμό κάνεις χιλιόμετρα μακριά , γιατί; τι φοβάσαι; αν αρνήσε τον Χριστό δεν πιστεύεις και στο διάβολο τοτε γιατι σε τρομάζει το σκοτός και οι δυνάμεις του; μήπως χτυπάει η συνείδηση μέσα σου και το εγώ σου δεν την ακούει;

Κάνεις τον μάγκα οτι Θεός δεν υπάρχει και άλλα τέτοια αλλά μόλις σου πει ο γιατρός ότι έχεις 6 μήνες ζωής τότε γυρνάς σαν βρεγμένη γάτα πίσω παρακαλώντας τον να σε κρατήσει ακόμα λίγο για να χορτάσεις την αχόρταγη και αμαρτωλή ζωή σου.

Η Ορθοδοξία γεννήθηκε απο την ανάσταση του Θεανθρώπου ενώ οι άλλες θρησκείες – αιρέσεις γεννήθηκαν απο την ανοησία των ανθρώπων για να χειραγωγήσουν τον εαυτό τους με προϊόν το Θεό.

Αρνήσε το ευαγγέλιο χωρίς να το έχεις διαβάσει έστω μία φορά αλλά σε κουβέντες περι θρησκείας το παίζεις Ραβίννος Αρχιερέας. Απο την άλλη παίρνεις απο το ευαγγέλιο οτι σε συμφέρει και το θεωρείς σωστό και ότι δεν σε συμφέρει η το θεωρείς λάθος το βαφτίζεις αλλοίωση των γραφών δια μέσου των αιώνων.

Κατηγορείς από τον καναπέ του σπιτιού σου τρώγοντας σουβλάκια τους ιερείς και την εκκλησία σαν Πόντιος Πιλάτος αλλά όποιος πάει να κρίνει εσένα γίνεσαι κέρβερος.

Θεωρείς οτι δεν υπάρχει Ανάσταση αλλά πηγαίνεις σαν Κυρα-κατίνα να πεις το Χριστός Ανέστη και να ντερλικώσεις το αρνί και τα κρασιά στο όνομα του Χριστού αλλά χωρίς Χριστό.

Όταν βλέπεις ή σου γίνεται θαύμα λές οτι έτυχε χωρίς να δεις την αιτιοκρατία γιατί και το πώς πέτυχε. Αλλά απο την άλλη το δέχεσαι με χαρά.

Δεν πας να εξομολογηθείς διοτί λές οτι το κάνεις μπροστά στις εικόνες αγνοώντας οτι μια εικόνα δεν μπορεί να μιλήσει και να δώσει την ευχή της συγχώρεσης ενώ ο πνευματικός μπορεί.

Υπάρχει μια άποψη συνήθως άθεων που αναφέρει οτι “Με βάφτισαν χωρίς να με ρωτήσουν”. Ωραία τουλάχιστον μάθε γιατί βαφτίστηκες και τι σημαίνει αυτό και μετά μιλάς.

Έχεις έφεση στον αρνητισμό και αυτό φαίνεται απο το εξής : Αν δώσεις σε κάποιον 2 βιβλία που το ένα θα έχει τίτλο “Ποιος ειναι πραγματικά ο Ιησους” και το άλλο “Ο Ιησους δεν υπήρξε” θα επιλέξει το δεύτερο και αυτό διοτι δεν έχουμε την ταπείνωση να μάθουμε πρώτα κάτι τι ειναι ώστε να το αρνηθούμε αλλά ο εγωισμός επιλέγει την οδό του αρνητισμού για να τραφεί και να χορτάσει με αοριστολογίες.

Αγαπητέ αδερφέ μου ,
Μήπως βρήκες τον εαυτό σου μέσα στο κείμενο;
Ο αρθρογράφος τον βρήκε και πολλές φορές μάλιστα μέχρι την ημέρα της μετανοίας του.
Μήπως ήρθε η μέρα έστω να ερευνήσεις τα πράγματα;

Ο Χριστός χτυπάει την πόρτα της καρδιά σου κάθε λεπτό ενώ εσύ ακούς τις σειρήνες της αμαρτίας και τον αγνοείς. Άκουσε τον. Για ένα πράγμα να είσαι σίγουρος μόνο κακό δεν μπορεί να σου κάνει. Αντίθετα θέλει το καλό σου και την σωτηρία σου. Για αυτή την σωτηρία εκατομμύρια των αγιών μαρτύρησα με χάρα και μάλιστα κάνοντας θαύματα ακόμα και σήμερα.

Μήπως ήρθε η ώρα να δεις και άλλες πλευρές της ύπαρξης και να ερευνήσεις αυτές που αγνοείς ή έχεις ελάχιστη γνώση για αυτήν ;

Καλό ταξίδι αδερφέ όπως ελεγε και ο Πατέρας Παϊσιος ο ίσιος δρόμος ειναι ο ανηφορικός, εμπρός ξεκίνα και ο Κύριος θα σε βοηθά . . .

Αμην

http://lock-heart.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

30 Comments

  1. Ανώνυμος

    καλα που ειπε ο χριστος αγαπατε αλληλους και απο τοτε κανεις δεν εχει πειραξει κανεναν ειδικα οι βρωμοχριστιανοι το τηρουν κατα γραμα
    γιατι αν δε το ελεγε αυτο ο χριστος με το μυαλο που εχουν οι βρωμοχριστιανοι(στην ψυχη) κανεις δε θα ενδιαφεροταν για κανεναν και δε θα ειχαν την εσωτερικη επιθυμια – συνειδηση να το κανουν απο μονοι τους

    Reply
  2. panais

    Να σας κάνω μιάν εξομολόγηση;Εγώ θα σας την κάνω με όλες τις συνέπειες!Συμφωνώ απόλυτα με τον αρθρογράφο!Σε κάθε γραμμή και σε κάθε λέξη βλέπω τον εαυτό μου…αυτός είμαι ένας ελεϊνός φαρισαίος,πράγματι σκιαγραφεί το προφίλ μου!Ευχαριστώ αδελφέ μου,που μου υπενθήμισες τί είμαι!Τελικά ο δρόμος της σωτηρίας είναι ένας!Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ με τα Άγια θεραπευτικά (ψυχής και σώματος)Μυστήρια!Όλες οι περιγραφές του αγαπητού μου αρθρογράφου ίσχυσαν στην ζωή μου,στον μέγιστο βαθμό!!!Τώρα προσπαθώ να ζώ εν ΜΕΤΑΝΟΙΑ!Και να ερευνώ για το μεγαλείο της Ορθοδοξίας!Με την ίδια λογική που λέγαμε "δεν με ρώτησαν οι γονείς μου και με βάφτισαν"δεν άκουσα κανέναν να λέει κάτι παραπλήσιο και ποιό ουσιαστικό που πάει με την ίδια λογική "δεν με ρώτησαν και με γέννησαν"!!!Αλλά ποιός εμποδίζει κάποιον άνθρωπο βαφτισμένο, να ερευνήσει και άλλες θρησκείες στην ζωή του, ή ακόμα και να απαρνηθεί το βάπτισμα και την Ορθόδοξη πίστη του και να ακολουθήσει ότι αναπαύει την καρδιά του;Μήπως στα βάθη της ψυχής,διάνοιας,ισχύος και καρδίας μας το βάφτισμα και το χρίσμα μας φωνάζουν ότι ήδη βρισκόμαστε στην ΑΛΗΘΕΙΑ;Μήπως θα νιώθουμε τύψεις μιά ζωή προδίδοντας στην ουσία την παράδοση των προγόνων μας;Μήπως καλά καλά όλες οι ψυχασθένιες και τα σωματικά ,άγχοι και προβλήματα προέρχονται απο την αδιαφορία μας για την ψυχοσωματική μας ύπαρξη και ιδιαίτερα για την ατροφία της ψυχής μας!Άραγε πόσοι απο μας πιστεύουν ότι έχουν ψυχή και ότι χρειάζετε την πνευματική "τροφή"της;Άραγε έχουμε γίνει πλέον σαρκοκεντρικοί άνθρωποι και το μόνο που μας νοιάζει είναι το στομάχι μας;Ε τότε καλά να πάθουμε!

    Reply
  3. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    @zickos είπε…Τι παιδεία σου και το πνευματικό σου επίπεδο το αντιλαμβάνομαι πλήρης ποιο είναι, από τη στιγμή που αποκαλείς τους συνανθρώπους σου ζώα.Πολύ επίπεδο.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά Σου,
    ελθέτω η βασιλεία Σου, γεννηθήτω το θέλημά Σου ΄
    ως εν ουρανώ και επί της γης.
    Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον
    και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών,

    ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών
    και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν,

    αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού. Αμήν.
    ************************************
    Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου, Κύριε η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει σοι, αγαπητόν σε Υιόν ονομάζουσα. Και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς εβεβαίου του λόγου το ασφαλές. Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός και τον κόσμο φωτίσας, δόξα σοι.
    ****************************************
    Σώσον Κύριε τον λαόν σου και ευλόγησον την Κληρονομίαν σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος, και το σον φυλάττων δια του Σταυρού σου πολίτευμα.
    ********************************************
    Εν τη Γεννήσει, την παρθενία εφύλαξας, εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε. μετέστης προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, και ταις πρεσβείες ταις σαις λυτρουμένη, εκ θανάτου τας ψυχάς ημών.
    ****************************************

    Reply
  5. zickos

    8:51 δεν υπάρχει σωτηρια για δαύτους και δυστυχώς ανάμεσα τους θα είναι και τα παιδιά μας αλλα εγώ θα τα κάνω μαγκάκια και τα δυο μου τα παιδιά ώστε να μην εξαπατηθούν από τέτοια ζώα

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Κύριε,

    τι επληθύνθησαν οι θλίβοντές με; πολλοί επανίστανται επ’ εμέ`

    πολλοί λέγουσι τη ψυχή μου` ουκ έστι σωτηρία αυτώ εν τω Θεώ αυτού.

    Συ δε, Κύριε, αντιλήπτωρ μου ει, δόξα μου και υψών την κεφαλήν μου.

    Φωνή μου προς Κύριον εκέκραξα, και επήκουσέ μου εξ όρους αγίου αυτού.

    Εγώ δε εκοιμήθην και ύπνωσα` εξηγέρθην, ότι Κύριος αντιλήψεταί μου.

    Ου φοβηθήσομαι από μυριάδων λαού, των κύκλω συνεπιτιθεμένων μοι.

    Ανάστα, Κύριε, σώσον με, ο Θεός μου, ότι Συ επάταξας πάντας

    τους εχθραίνοντάς μοι ματαίως, οδόντας αμαρτωλών συνέτριψας.

    Του Κυρίου η σωτηρία, και επί τον λαόν Σου η ευλογία Σου.

    Εγώ εκοιμήθην και ύπνωσα` εξηγέρθην, ότι Κύριος αντιλήψεταί μου

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων.
    Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων.
    Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο.
    Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα.
    Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα.
    Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός.
    Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν.
    Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος.
    Αμήν.

    Reply
  8. zickos

    8:51 μη porsfereis γνώση 'αφιλοκερδώς''
    δεν θα το σεβαστούν οι 'αγράμματοι' & 'ακαλλιέργητοι'
    ψάξε bres να την προσφέρεις εκεί που αξίζει και είναι ωφέλιμη μην μιλάς σε άλογα άτομα
    με όλο το σεβασμό κιόλας!!!!!!!!!!

    Reply
  9. Γιάννης Μαρ.

    παντογνώστη 8:51 δώσε μας τα φώτα σου (φαίνεται οτι πιστεύεις πως έχεις δει το φως) και διδαξέ μας πως να κάνουμε το "ρεβυθάκι" μας φιρίκι!
    Κι αν δεν τα καταφέρουμε πες μας που να πάμε για στείρωση ώστε να μην αυξανώμαστε και σου δημιουργούμε πρόβλημα…

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Αρθρογράφε, έπεσε η δουλειά και ψάχνεις πελάτες;
    Η θητεία σας έληξε, και καλό θα ήταν να το πάρεις χαμπάρι. Λήξατε. Τέλος.

    Reply
  11. zickos

    ρε ξυπνάτε ζώα και μην "προσκινατο" πεθαμένους ζωγραφιές και διαφορες παπαριές τον απατεώνων πάρτε την ζωή στα χερια σας είναι δικια σας η ζωή ζώα και την χρωστάτε μονο στους γονείς σας ερευνήστε διαβάστε μελετήστε και βρείτε την αλήθεια που κανένας δεν θα σας προσφέρει αφιλοκερδώς!!!!!!!!!!

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Πόσο μαλάκας είσαι…

    Σκέφτηκα προς στιγμήν να ασχοληθώ με το ανόητο κείμενό σου, λέξη προς λέξη, πρόταση προς πρόταση, παράγραφο προς παράγραφο (από την πρώτη κιόλας, για παράδειγμα, ποιος σου είπε ότι εγώ ήθελα να γεννηθώ χριστιανός ορθόδοξος…; σου λέει κάτι αυτό…; μάλλον όχι, χρειάζεται μυαλό για να καταλάβεις…)

    Έπειτα, είπα, χέσ' τον, έτσι κι αλλιώς η ανοησία πάντα θα θριαμβεύει, το παπαδαριό (κάθε λογής, όχι μόνο του ανύπαρκτου Εβραίου…) πάντα θα έχει το πάνω χέρι, οπότε, καλά κρασιά…

    Η ζημιά δεν είναι το ρεβιθάκι που κουβαλάτε στον εγκέφαλο εσύ και οι όμοιοί σου, αλλά ότι μεγαλώνετε παιδιά..

    Στην κόλαση θα είμαι 4η περιφέρεια, 8ο διαμέρισμα, δωμάτιο 24, καζάνι 7 (για την περίπτωση που θα ζητήσουν τα στοιχεία μου οι ομοϊδεάτες σου της Ιεράς Εξέτασης (ο Τορκουεμάδα ζει, το έμαθες…;)

    Καλή ανάσταση να έχετε…

    Reply
  13. Ανώνυμος

    Να πέσουμε να σε προσκυνήσουμε ρε μεγάλε πες μας και το όνομά σου για να ξέρουμε ποιον (μικρό θεο) να προσκηνάμε, χωρίς "φανατισμό και ταλιμπανιστικα δόγματα". Αρκεί να μας αφήσεις ελεύθερους να κάνουμε ότι θέλουμε.

    Αυτό ψάχνουμε έναν "θεό" της αρεσκείας μας όπως μας βολεύει! Τι καλύτερο από τον εαυτό μας!

    Και αν κάτι δεν μας αρέσει σε σένα θα βρούμε κάποιον άλλο που να μας κάνει όλα τα χατίρια.

    Όσο για μίση πάθη και καταστροφές. Έχεις δίκαιο.

    Το ψεύδος μισεί πάντα την αλήθεια… Έτσι ήταν πάντοτε έτσι είναι και τώρα!

    Reply
  14. Ανώνυμος

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ!!!!
    Πετάξτε από πάνω σας όλα όσα σας καταπιέζουν. Είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ δηλ. μικροί θεοί όλοι μας!
    Μην υποκύπτετε σε δογματισμούς και φανατικά στερεότυπα. Αυτά μόνο μίση πάθη και καταστροφές φέραν και φέρνουν στον κόσμο. (Οι ταλιμπάν είναι ίδιοι με σας που ανακαλύωατε την …. αλήθεια μέσα από δόγματα)
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τίποτα πάνω από υπόσταση σου. Σεβάσου την και απόδωσε τον ίδιο σεβασμό στον συνάνθρωπο.
    Τ' άλλα όλα είναι μπούρδες για μπουρδολόγους και δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα!!

    Reply
  15. Ανώνυμος

    Αγαπητοί μου φίλοι, λυπάμε αλλά οι περισότεροι σχολιαστές έχουν μαύρα μεσάνυχτα για τη φιλοσοφία της χριστιανικής διδασκαλίας και το σωτηριολογικό της έργο.
    Καλόν είναι να ξανασκεφτούμε τη στάση μας και δεν θα είναι άσχημα εάν διαβάσουμε τα ιερά κείμενα της ορθοδοξίας μας. Ίσως έτσι να βρούμε το δρόμο μας.

    Reply
  16. Ανώνυμος

    ego tiro ta panta kai an pefto exomologoumai sinexizo ton agona mexri mia mera opos o apostolos eipe edosa ton kalo agona kai etsi kai go tha po auto edosa to kalo agona polemisa me tis dinameis toy skotoys kai nikisa kai didaxa to kalo se olous romfea mou o logos toy theoy kai aspida mou i alitheia tou i moni pragmatiki kai alithini alitheia zito o kirios kai doxa to onomati aytou en pasi th despoteia aytou eis aionas aionon

    Reply
  17. Ανώνυμος

    Ναι, αν μου πει ο γιατρός ότι έχω 6 μήνες ζωή
    θα προσευχηθώ στο ΘΕΟ και όχι στην ορθοδοξία και στις βλακείες, ανοησίες, ηλιθιότητες , σε κόκκαλα , και ζωγραφιές που πιστεύετε όλα εσεις τα λοβοτομημένα χριστιανόπουλα που νομίζετε ότι κατέχετε την αλήθεια και έχετε πιάσει τον Πάπα από τα αρχ@@@@. !!!!!!!!!

    νικνεημ

    Reply
  18. Ανώνυμος

    Αδελφέ,ας πάρουμε τα πράγματα άπο την αρχή…
    Ο λόγος του Θεού είναι ηθικά ορθός…Και καμία θρησκεία στον πλανήτη δεν διδάσκει το κακό(απο τις παγανιστικές μέχρι καί τις τωρινές θρησκείες).Οι γιορτές πλέον έχουν γίνει κόλπο για να βγάζουν κάποιοι λεφτά.Οι θρησκείες είναι για ανθρώπους που πρώτ'απ'όλα είναι αγράμματοι και αφελής…που με κάποιο τρόπο πρέπει να μπούνε στον δρόμο το σωστό,στο δρόμο της "αλήθειας".Όμως πόσο "αληθινός" είναι αυτός ο δρόμος??Όταν δίνανε συγχωροχάρτι σους αμαρτολούς με αντίτιμο λεφτά???Ένώ οι δύο πλευρές της εκκλησίας το στίρηξαν και το προωθούσαν ώς διέξοδο διαφυγής απο την κόλαση???Το Ισλάμ είναι μία θρησκεία οπου γεννήθηκε στο Ισραήλ,Ο Χριστιανισμός-το ίδιο- στο Ισραήλ γεννήθηκε τυχαίο??-ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ-Γιατί λοιπόν φανατίζουν τους ανθρώπους να εναντιοθούν ο ένας στον άλλον?…Αυτά τους δίδαξαν οι Εβραικές θρησκείες???Η μήπως δίδαξε στους κλιρικούς πως να σφετερίζονται και να καταπατάνε την θρησκευτική μας περιουσία??Μήπως επίσης ο χριστιανισμός τους δίδαξε και τον ομοφυλοφιλισμό-και αλλαξοκωλιάζονται ολοι μαζι?-.Μήπως επίσης τους δίδαξε τον χριστιανισμό αλλα και την μασωνία???Μήπως τους δίδαξε πώς να εμπλέκωνται και στα εσωτερικά της χώρας???Και πάει και πιό κάτω η βαλίτσα…Μήπως τους δίδαξε πως να καταστρέφουν τους αρχαίους ναούς???Μήπως ενθάρρηνε τους αγράμματους οπαδούς της, να εναντιώνονται σε ότι ΜΗ-Χριστιανικό???Και στο κάτω κάτω της γραφής γιατί τόσες ομοιώτητες με όλες τις υπόλοιπες θρησκείες???Μήπως τελικά θα έπρεπε να πιστεύουμε μόνο στις διδασκαλίες και όχι στα Δόγματα αυτών των θρησκειών…Αφού όλες ίδιες είναι-πάνω κάτω τα ίδια λένε)Ή μήπως καλό θα ήταν να κρατάμε μέσα μας τα πιστεύω και να μήν εξωτερικεύουμε αυτό που λέμε θρησκεία και Θέος???

    ΥΓ:Έγω προσωπικά πιστεύω σε εμένα πρώτ'απ'όλα γιατί καμία θρησκεία και κανένας Θεός δεν θα με ταίσει.Δεν λέω πως δεν υπάρχει Θεός γιατί έτσι παίρνω μέρος στο παιχνιδάκι τους.Δεν πιστεύω τίποτα,δεν ελπίζω τίποτα.

    Reply
  19. Ανώνυμος

    ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!
    ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΠΟΣΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ!!!!!!!!!!

    Reply
  20. Ανώνυμος

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΕΔΩ,ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΕΣΕΙΣΠΟΥ ΑΡΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΣΟ ΕΞΩ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΡΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ…ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΑ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ..ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΑΝ ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ ΓΑΤΕΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΠΙΣΩ,ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ

    ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

    Reply
  21. Ανώνυμος

    Ακόμα κι αν αποδειχτεί οτι ο Χριστός δεν έχει καμιά σχέση με την αλήθεια, θα προτιμήσω τον Χριστό και όχι την αλήθεια.
    Ντοστογιεύσκυ (Ρώσος συγγραφέας)

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *