Αδιέξοδες διαδρομές.ή σκοτώνουν τ” άλογα όταν γεράσουν !!!

Σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το «στοίχημα» της αξιοπιστίας και να επανέλθει στις αγορές, αφήνοντας σταδιακά πίσω της το δύσκολο δρόμο των Μνημονίων, ορισμένοι χαίρονται να
κινδυνολογούν και να μηδενίζουν κάθε προσπάθεια. Το δυσάρεστο είναι ότι αυτά τα πισώπλατα μαχαιρώματα δεν έρχονται από το εξωτερικό, αλλά από μέσα και μάλιστα από στελέχη που είχαν τη στήριξη της κυβέρνησης, κατέχοντας μέχρι πολύ πρόσφατα σημαντικές θέσεις.

«Τα βλέπω και γελάω.», ήταν το σχόλιο που μετέφερε πρώην τεχνοκράτης της κυβέρνησης σε άνθρωπο τoυ Ολλανδικού περιοδικού ΗΕΤ PODIUM , αναφερόμενος στο μπέρδεμα με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων και τα εξωπραγματικά ποσά που κλήθηκαν (κατά λάθος) να πληρώσουν κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές εκτός αντικειμενικών τιμών. Λάθος που θα διορθωθεί μετά τις 22 Σεπτεμβρίου.

Η προσωπική πικρία, έρχεται και καλύπτει το συμφέρον του τόπου και τα πικρόχολα σχόλια μεταφέρονται στους διαδρόμους πολυεθνικών επιχειρήσεων, τραπεζικών οργανισμών, ευρωπαϊκών θεσμών και ξένων επενδυτών. «Κάθε φορά που έκανα ένα βήμα μπροστά, φρόντιζαν να καρπωθούν τα οφέλη και κάθε φορά που οι εντολές που μου έδιναν προκαλούσαν την αντίδραση των φορολογουμένων, έσπευδαν να μου φορτώσουν την ευθύνη», συνέχισε ο ίδιος παράγοντας, αφήνοντας την απογοήτευση του να ξεχειλίσει: «Για να δούμε τώρα, τι θα κάνουν οι καινούριοι, για όσο καιρό βέβαια τους είναι χρήσιμοι, μετά. »

Τα λόγια αυτά είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η Ελλάδα της κρίσης εξακολουθεί να βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα λαβύρινθο προσωπικών, μικροκομματικών, ή στενά επιχειρηματικών συμφερόντων, που επισκιάζουν κάθε ομαδική προσπάθεια για ξεπέρασμα της κρίσης και επιστροφή στην ανάπτυξη. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα, να μπορέσει να βγει από τις αδιέξοδες διαδρομές στη λεωφόρο της προόδου.

 www.hetpodium.org

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *