Υποστήριξη των νέων και όχι των γερόντων.

Ερώτημα: Είναι λογική μια κοινωνία η οποία δύνη στον συνταξιούχο γιατρό δικαστή βουλευτή κτλ των 65 – 75 – 80 χρονών σύνταξη 1500 -2000- 3000 ευρώ, αλλά στον νέο των 20 -25 ετών που πρέπει να κάνει οικογένεια και αποτελεί το μέλλον και την συνέχεια αυτής της κοινωνίας μόνο 500 ευρώ τον μήνα, αν έχει φυσικά δουλειά.
Εγώ πιστεύω ότι…..
μόνο αν μια κοινωνία θέλει να αυτοκαταστραφεί και να σβήσει εντελώς από τον Παγκόσμιο χάρτη μπορεί να υποστηρίζει περισσότερο τους γέρους από τους νέους.
Γνωρίζω ότι όλα τα ανεπτυγμένα οικονομικός κράτη εφαρμόζουν την ίδια πολιτική σε αυτό το θέμα με την Ελλάδα, ίσως όμως και να είναι αυτός ο τρόπος θεώρησης της ζωής η αιτία της υπογεννητικότητας και της κατάρευσεις όλων των ασφαλιστικών ταμείων, γιατί απλά οι λίγοι και κακοπληρωμένοι νέοι, δεν μπορούν να υποστηρίξουν τα ασφαλιστικά ταμεία των πολλών και ακριβοπληρωμένων γερόντων.
Ασφαλώς δεν λέω να σκοτώσουμε τα άλογα όταν γεράσουν, όμως είναι και εντελώς παράλογο να εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε αυτόν τον τρόπο ζωής, ο οποίος με μαθηματική ακρίβεια οδηγά σε πρώτη φάση σε οικονομικό αδιέξοδο τα ταμεία και σε δεύτερη φάση στην εξαφάνιση των λαών.
Αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον πολλοί θα με βρείτε λίγο ακραίο και ενδεχομένως απάνθρωπο.
Όμως εγώ πιστεύω ότι όχι μάλλον, αλλά σίγουρα δεν είμαι ούτε ακραίος, ούτε απάνθρωπος.
Απλά πράγματα: Κανένας σωστός παππούς δεν θα ήθελε να ζει καλύτερα από τα εγγόνια του.
Σήμερα μια πολύτεκνη οικογένεια τεσσάρων παιδιών παίρνει λιγότερα χρήματα από την σύνταξη ενός 80χρονου.
Ασφαλώς το καλύτερο θα ήταν να ζούσαν όλοι καλά, όμως ο κόσμος θα είναι πάντα γεμάτος με ανισότητες, τις οποίες όμως εγώ αποδέχομαι γιατί ενδεχομένως αυτές να είναι και το κύριο κίνητρο της ζωής της εξέλιξης και της ύπαρξης μας.
Πάντως είναι αφύσικο να υπάρχουν περισσότεροι γέροι από νέους σε μια κοινωνία, το υπάρχων σύστημα πριμοδοτεί τους γέρους και όχι τους νέους.
Εγώ απλά σας έβαλα έναν προβληματισμό.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *