Κινέζος αγρότης κατασκευάζει το αυτοκίνητο του μέλλοντος (Βίντεο)

Ένας 55χρος Κινέζος αγρότης, χρειάστηκε 3 μήνες και μόλις 1.300 ευρώ για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, δίνοντας ταυτόχρονα νέα προοπτική στην αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας…
 Ο κύριος Tang Zhengping σχεδίασε και κατασκεύασε το δικό του ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το μικροσκοπικό, χειροποίητο μοντέλο, με ύψος 1μ. και μήκος 3 μ., έχει τελική ταχύτητα 160 χλμ.

Μπορεί εμφανισιακά να μην γεμίζει το μάτι, όμως το αυτοκίνητο του κυρίου Zhengping, είναι πραγματικά ενδιαφέρον, αφού είναι 100% αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Ο «σίφουνας» του 55χρονου απαρτίζεται από 3 ζεύγη ηλεκτρογεννητριών και μπαταριών. Όταν η μία μπαταρία τροφοδοτεί την ηλεκτρογεννήτρια, οι άλλες δύο μπαταρίες φορτίζουν. Στα πλαϊνά μέρη του αυτοκινήτου, ο αγρότης-κατασκευαστής έχει τοποθετήσει δύο φτερά με ηλιακά πάνελ, τα οποία φορτίζουν τις μπαταρίες. Όμως μέχρι εδώ είναι γνωστή η ιστορία, η καινοτομία του Zhengping βρίσκεται αλλού…

Ακριβώς μπροστά στο αυτοκίνητο, έχει τοποθετήσει μια τουρμπίνα, η οποία θυμίζει περισσότερο ανεμιστήρα. Μόλις το όχημα φτάσει τα 64 χλμ/ώρα, η τουρμπίνα ξεκινά να λειτουργεί με τον αέρα, φορτίζοντας τις μπαταρίες του αυτοκινήτου.

Αν και το πρωτότυπο αυτοκίνητο δεν είναι κατασκευασμένο για άνετα και ασφαλή ταξίδια, ο κύριοςZhengping μας υπενθυμίζει πως αν υπήρχαν λεφτά από επενδυτές, το όχημα του θα μπορούσε να γίνει ένα από τα πιο όμορφα και οικονομικά μοντέλα της αγοράς.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *