Από πού… ψώνισε ο Παναθηναϊκός;

Χρόνια είχαμε να δούμε ξένο προπονητή να μην… κρατιέται να αναλάβει ελληνική ομάδα. Ο πολύπειρος Ζεσουάλδο Φερέιρα έτρεξε να ανακοινώσει πρώτος την πρόσληψή του στον Παναθηναϊκό, μόλις λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον φιλαράκι του, τον Κάρλος Φρέιτας και τον…..
Κώστα Αντωνίου.

Είναι ζήτημα αν υπήρχε πορτογαλική εφημερίδα τις τελευταίες ημέρες στην οποία ο Ζεσουάλδο δεν αποκάλυπτε τον… έρωτά του για τον Παναθηναϊκό και πόσο σημαντική ευκαιρία θεωρεί το να δουλέψει στην Παιανία. Δεν περίμενε, μάλιστα, ούτε να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και ανακοίνωσε και τους βοηθούς του!

Από κοντά και η καλογυμνασμένη σύζυγός του, Ζουλμίρα, η οποία έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το σπίτι της στην Ελλάδα θέλει να είναι κοντά στη θάλασσα. Δεν ξέρω αν όλο το παραπάνω concept μπορεί να εγγυηθεί για τη σοβαρότητα του ανδρός, αλλά έχω την αίσθηση ότι στον Παναθηναϊκό βρήκαν ένα λαλίστατο προπονητή, ο οποίος το σίγουρο είναι πως ό,τι πρόβλημα αντιμετωπίζει θα το επικοινωνεί στα καλά φιλαράκια του, τους δημοσιογράφους της Πορτογαλίας, με τους οποίους έχει άριστη σχέση. Κάτι σίγουρα επικίνδυνο για τη νοοτροπία που επικρατεί στην Παιανία.

Ο Ζεσουάλδο πήρε τα πάνω του στην καριέρα του όταν κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα με την Πόρτο. Στη συνέχεια θέλησε να ανοίξει τα φτερά του εκτός Πορτογαλίας και γι’ αυτό το λόγο δοκίμασε την τύχη του στην Μάλαγα, όπου όμως δεν είχε τα ανάλογα αποτελέσματα.

Τον Πορτογάλο περιέγραψε με το… γνωστό φιλοσοφικό του τρόπο ο Μουρίνιο: «Είναι ένας γάιδαρος που δούλευε για 30 χρόνια, αλλά ποτέ του δεν κατάφερε να γίνει άλογο».

Ο Ζεσουάλδο είναι ένας προπονητής με αρκετές περγαμηνές στη χώρα του, αλλά παρά το προχωρημένο της ηλικίας του δεν κατάφερε ποτέ να κάνει κάτι το ιδιαίτερο μακριά από την Πορτογαλία. Ο Παναθηναϊκός αποτελεί ίσως το τελευταίο στοίχημα για τον 64χρονο τεχνικό να κάνει την υπέρβαση εκτός των συνόρων της πατρίδας του.

Ο Γιάννης Κουμπάρος είναι δημοσιογράφος

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

  1. ανώνυμος

    ΜΠΑΑΑ… ΜΥΡΩΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ. Ε ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΜΠΑΡΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ;ΚΑΛΑ ΑΡΧΙΣΑΤΕ… ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΜΠΑΡΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΛΙΠΙ, Ο ΤΡΑΠΑΤΟΝΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΕΛΟ; ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕ! ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΣΕΡΙ ΤΑ ΕΠΕΡΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟ ΚΑΙ ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΓΑ (ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΜΑΛΑΓΑ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;)ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΤΑ…"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ" ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ. Η ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΡΙΕΡΑ. Η ΛΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΠΕΡΝΕΣ ΤΟΝ ΑΝΤΣΕΛΟΤΙ, ΤΟΝ ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΠΡΙΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ,ΤΟΝ ΠΡΑΝΤΕΛΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ.. . ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ!ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΥΑΡΝΤΙΟΛΑ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ. ΡΕ ΚΑΤΙ ΑΜΠΑΛΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ… ΕΛΕΟΣ!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *